wikipedia.org

Stanje u Srebrenici sve napetije: Specijalci RS-a drže izborni materijal?

Autor: dnevno.hr

U Srebrenici je OIK trebao početi ponovno brojanje glasova sa pet biračkih mjesta u toj općini.

Stanje u Srebrenici sve se više komplicira nakon provedbe lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini jer je i dalje neizvjestan ishod izbora utrke u toj općini koja je od velike simboličke važnosti za Bošnjake i za Srbe koji u njoj žive.

Član CIK-a u srijedu je kazao da je Specijalna policija RS-a ušla u Skupštinu općine Srebrenica te da pod kontrolom drži sav izborni materijal, iz MUP-a tvrde da policajci osiguraju javni red i mir.

Kazao je kako se “nešto čudno događalo” s izbornim materijalom tijekom jučerašnjeg dana.

“Ovakva situacija nije uobičajena, normalna i u skladu sa Izbornim zakonom BiH”, rekao je Arnautović.

Dodao je kako smatra da je Općinska izborna komisija (OIK) u Srebrenici u ovom trenutku pod velikim pritiskom i kako bi se javnost trebala uključiti u sve.

Predsjednik Općinske izborne komisije Nermin Alivuković rekao je za Al Jazeeru da je OIK prekinuo rad i da čeka upute CIK-a.

“Policija se nalazi u i oko zgrade Općine i čuva izborni materijal koji je u skupštinskoj sali. Mi smo sinoć održali hitnu sjednicu OIK-a, gdje smo obavijestili CIK što se događa: da je nama onemogućen rad te da se na ovaj način vrši pritisak na naš rad”, rekao je Alivuković.

“Iz tog razloga mi tražimo od CIK-a da u skladu sa svojim nadležnostima i ovlaštenjima poduzme određene mjere i radnje da nam se omogući nesmetan rad, bez pritiska. Ukoliko se to ne dogodi, jednoglasno smo odlučili da prestanemo sa radom te da nas CIK razriješi dužnosti.”

U Srebrenici je OIK trebao početi ponovno brojanje glasova sa pet biračkih mjesta u toj općini.

Arnautović je dodao da još nema službenih informacija i da CIK trenutno održava sjednicu Kolegija na kojoj će vjerovatno biti riječi i o ovome.

 

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.