Srdjan Ilic/PIXSELL

Srpski predsjednik: Nadam se da više nikome neće pasti na pamet da bi Srbi i Hrvati mogli ući u sukob

Autor: Dnevno.hr

Nikolić je ocijenio da Balkan uvijek osjeti posljedice "svađe velikih", ali da balkanske države tome ne trebaju pridonositi.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je kako vjeruje da će nova hrvatska vlada s više razumijevanja graditi odnose Beograda i Zagreba, te da će Srbi i Hrvati izgraditi odnose koji kod nikog neće buditi sumnje u bilo kakve moguće sukobe.

“Uvjeren sam da nova hrvatska vlada neće načiniti greške prethodnih i da ćemo konačno mi Srbi i Hrvati napraviti tako dobre odnose da nikome ne padne na pamet posumnjati da bismo mogli ući u neki sukob”, rekao je Nikolić na tiskovnoj konferenciji nakon razgovora s makedonskim predsjednikom Gjorgjem Ivanovim u Beogradu, prenosi Dnevnik.hr.

Nikolić je ocijenio da Balkan uvijek osjeti posljedice “svađe velikih”, ali da balkanske države tome ne trebaju pridonositi.

“Jer, kada se veliki svađaju, to se prelije na Balkan, ali bitno je da mi ne provociramo taj sukob”, rekao je Nikolić, poručivši kako “to trebaju shvatiti svi koji ne prihvaćaju pruženu ruku prijateljstva”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.