Srdjan Ilic/PIXSELL

Srpski ministar upozorava: ‘Sve je manje pravih izbjeglica, predložit ću drastičnije mjere!’

Autor: dnevno.hr

Vrijeme je, smatra on, da predloži premijeru neke drastičnije mjere s obzirom na to da se, kako je rekao, struktura migranata promijenila te da je među njima sve veći broj ekonomskih migranata.

Ministar Aleksandar Vulin najavio je da će od Vlade Srbije zatražiti konkretnije mjere za smanjenje nekontroliranog priljeva migranata u Srbiju.

Vulin je istaknuo da je među njima sve više izbjeglica koji svoje domove napuštaju iz ekonomskih razloga.

Vrijeme je, smatra on, da predloži premijeru neke drastičnije mjere s obzirom na to da se, kako je rekao, struktura migranata promijenila, te da je među njima sve veći broj ekonomskih migranata.

“Imamo vojsku i policiju na granicama, ali možda su i barijere ili postavljanje određenih prepreka jedno od rješenja da se smanji broj migranata”, rekao je Vulin.

Vulin je poručio da Srbija ne može biti zemlja u koju će migranti ulaziti, a da iz nje ne mogu izaći

“Ekonomski migranti ne mogu ići nigdje u Europu, pa ni ostati u Srbiji., poručio je Vulin i dodao da je migrantska kriza bila jedna od tema sastanka premijera Srbije, Bugraske i Mađarske Aleksandra Vučića, Bojka Borisova i Viktora Orbana.

Kazao je da je sastanak protekao u veoma ozbiljnom tonu, te da su tri premijera razgovarala o sigurnosnom i političkom aspektu migrantske krize.




Vulin je kazao da se povećava broj migranata, kao i dužina perioda koji provode u Bugarskoj, Srbiji, a dobrim dijelom i u Mađarskoj, te da je to nešto na što  bi trebalo pronaći odgovor.

“Naši su kapaciteti blizu limita. Migranti ostaju značajno duže nego ranije i njihova struktura je značajno promijenjena”, upozorio je srpski ministar.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.