Srpski ministar napao Milanovića: ‘O ustaškom generalu Gotovini govorite kao o anđelu’

Autor: A. Pranjić

''Pa znate kako, kad god netko u Hrvatskoj izgubi izbore - on misli da je izgubio jer nije dovoljno glasno kritizirao Srbiju i nije dovoljno loše govorio o Srbiji i Srbima", rekao je Vulin.

Izjava Zorana Milanovića o zahtjevu Žalbenog vijeća Haaškog suda da se Vojislava Šešelja vrati u Haag zasmetala je srpskog ministra rada Aleksandra Vulina.

“Pa znate kako, kad god netko u Hrvatskoj izgubi izbore – on misli da je izgubio jer nije dovoljno glasno kritizirao Srbiju i nije dovoljno loše govorio o Srbiji i Srbima”, rekao je Vulin.

“Gospodine Milanoviću, izbore ste izgubili jer vam je ekonomska situacija loša, zato jer vam se bankarski sistem raspao i jer imate previse nezaposlenih, niste izgubili jer niste dovoljno loše govorili o Srbiji. Nemojte da mislite da je rješenje svih problema Hrvatske ako dovoljno glasno govorite protiv Srbije i nemojte da mislite da ćete biti bolji čovjek i bolji političar jer ćete se baciti kamenom na Srbiju. Mi razumijemo njegovu nervozu, nije to lako prihvatiti svoju sujetu”, prenosi agencija Tanjug.

“Gospodin Milanović nije mogao savladati sujetu pa da dođe u Beograd i upozna kineskog premijera, a imao je priliku. Žao nam je zbog toga, mi mu želimo svako dobro, da Hrvatska napreduje, ona je naš susjed, ali i želimo najbolje moguće odnose, želimo mu da ima hrabrosti, da bi dobio neke buduće izbore, da ima hrabrosti ono što mi radimo. On je izgubio izbore jer nema hrabrosti da sprovede reforme koje mi sprovodimo”, naveo je Vulin.

“Pošto ste već govorili o ustaškom generalu Gotovini kao o anđelu dođite kod nas, naš premijer nema problem da dođe u Hrvatsku i kaže što misli… Dođite kod nas i upoznajte 250 tisuća protjeranih iz Oluje, objasnite im priču o tom anđelu, uvjerite ih da su otišli iz ekonomskih razloga, objasnite ih da nisu bježali pred kamom i jamom, da nisu bježali pred ustaškim generalom Gotovinom nego su bježali pred kišom, pred Olujom, pred poplavom… Dođite, obiđite i neki naš grob, mi ćemo Vas razumjeti, mi znamo praštati… Dođite, zanemarite svoju sujetu, nemojte tako govoriti o Srbiji, Srbija vam nije neprijatelj…”, zaključuje Vulin.

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.