FaH

Srpski mediji ‘vriju’ zbog Vučića: ‘Haos, ustaše skandiraju ‘Za dom spremni”

Autor: Iva Međugorac

Posjet srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića hrvatskoj metropoli, u kojoj ga je dočekala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, plijeni pažnju u srbijanskim medijima, odnosno glavna je vijest na gotovo svim naslovnicama. Poseban naglasak mediji u susjednoj državi stavili su na zastave njihove države koje se vijore Zagrebom, ali i intonaciju himne Republike Srbije. Jednako tako, neki mediji bave se odjevnom kombinacijom hrvatske predsjednice, a nije im promakao niti prosvjed protiv Vučićeva dolaska na Trgu bana Jelačića. Kurir tako uz svoj tekst o Vučićevom posjetu prilaže i video te u naslovu poručuju: ‘Da se naježiš: Ovako se himna Bože pravde orila na Pantovčaku’. Nadalje, u tekstovima koji su posvećeni ovome posjetu, pišu kako je Vučića dočekala ‘Kolinda’, ali i zastava trobojka koja se vijorila po Zagrebu.

Portal Alo.rs pozabavio se pak odjevnom kombinacijom hrvatske predsjednice pa u naslovu navode: ‘U ovom je dočekala Vučića: Kolinda ponovno nosi odeću sa skrivenom porukom’. I oni također ističu da se Zagrebom vijore zastave Republike Srbije te da u hrvatskoj metropoli svira njihova himna. ”Na zagrebačkom trgu okupili su se i ustaše”, pišu na spomenutom mediju. ‘Prave haos u Zagrebu: Ustaše skandiraju Za dom spremni’, jedan je od naslova s Alo.rsa.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.