Pixsell/Filip Brala/24sata

Srbija otvara dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima s Europskom unijom

Autor: T: P.

Delegaciju Srbije na Međuvladinoj konferenciji predvodit će ministrica za europske integracije Jadranka Joksimović

Srbija danas otvara dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima s Europskom unijom i imat će osam otvorenih i dva privremeno zatvorena poglavlja od ukupno 35 na svom putu u članstvo u EU-u.

Poglavlja 20 i 26 bit će otvorena, a 26 odmah i privremeno zatvoreno na petoj Međuvladinoj konferenciji u Bruxellesu. Poglavlje 26, koje se odnosi na obrazovanje, kulturu i mlade, zbog primjedbi Hrvatske na udžbenike na materinjem jeziku manjina u Srbiji, bilo je blokirano do početka ove godine.

“Zeleno svjetlo” za otvaranje Poglavlja 20, koje se odnosi na preduzetništvo i industrijsku proizvodnju, zemlje članice Europske unije dale su Srbiji prošloga tjedna nakon što su od Europske službe za vanjske poslove dobile izvještaj o napretku u dijalogu Beograda i Prištine, javljaju srpski mediji.

Delegaciju Srbije na Međuvladinoj konferenciji predvodit će ministrica za europske integracije Jadranka Joksimović.

Europsku komisiju predstavljat će Johannes Hahn, dok će Vijeće EU-a predstavljati Louis Grech, potpredsjednik vlade i ministar za europske poslove Malte.

Autor:T: P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.