screenshot

SRBI BIJESNE! Svjetska organizaciji objavila kartu koja ih je zaboljela

Autor: dnevno.hr

Srbiju je oznaka na karti razljutila, ako je suditi po medijskim napisima

Nakon što je Surinam povukao odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova, jedna institucija ovu pokrajinu ukrala je Srbiji na karti.

Naime, Svjetska organizacija za procjenu rizika “International SOS” kojoj je zadatak da između ostalog procjenjuje koje su zemlje “visokorizičke” za putovanja, u svojoj karti “Travel risk map” za 2018. godinu Kosovo i Metohiju izdvojilo je kao posebnu državu. Uz to, naveli su i dodatnu napomenu da oni koji se odluče otputovati u tu zemlju moraju znati da postoje sigurnosni rizici.

Srbiju je oznaka na karti razljutila, ako je suditi po medijskim napisima, no dio je utjehu pronašao u činjenici da se Srbija vodi kao prilično sigurna zemlja za posjet.

(FOTO) ZA OVU DRŽAVU MOŽDA NISTE NI ČULI, ALI SRBI JESU: Oduševila ih reakcija na Kosovo!

Kao najsigurnije zemlje označene su Finska, Norveška i Island, dok su većina zemalja na afričkom kontinentu ucrtane kao vrlo rizične za putovanje. Crvenom bojom koja upozorava na opasnost označeni su i Meksiko, Venezuela, Ukrajina i Papua Nova Gvineja.

Svi koji putuju u Siriju, Irak i Afganistan također se izlažu velikoj opasnosti, napominje ta organizacija.




U zemlje s manjim sigurnosnim rizikom uvrštene su Kanada, Novi Zeland i Japan, kao i većina europskih zemalja.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.