wikipedia.org

Slovenija tuži Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava

Autor: dnevno.hr

Klemenčič je rekao da se Slovenija našla u nepravednom i nezavidnom položaju. Ističe da je Ljubljanska banka bila najveća banka u Jugoslaviji i da je godinama kreditirala razvoj.

Ministar za pravosuđe Slovenije Goran Klemenčič potvrdio je da Slovenija tuži Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava jer su “hrvatske sudske i izvršne ovlasti sustavnim i arbitrarnim djelovanjem Ljubljansku banku uskratile za njezinu imovinu i kršenje europskog pravnog reda”.

Slovensko državno pravobraniteljstvo uložilo je tužbu, a Klemenčić je već obavijestio svog hrvatskog kolegu. Iznos za koji Slovenija tuži Hrvatsku je približno 360 milijuna eura, prenosi N1.

Klemenčič je rekao da se Slovenija našla u nepravednom i nezavidnom položaju. Ističe da je Ljubljanska banka bila najveća banka u Jugoslaviji i da je godinama kreditirala razvoj. Hrvatska poduzeća nisu podmirila svoje kreditne obveze pa je Ljubljanska banka započela sudske postupke. Bilo ih je preko 80, a odnose se na stomilijunske iznose.

Slovenija je dosad uspjela naplatiti svega 0,7 posto potraživanja, a postupak je dosad vodila u potpunoj tajnosti.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.