bs.wikipedia.org

SIPA u Mostaru uhitila Zlatka Ešegovića, kojega traži Hrvatska

Autor: Dnevno.hr

Budući je utvrđeno kako on, uz hrvatsko, posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo, Ešegović neće biti izručen Hrvatskoj.

Pripadnici državne policijske agencije SIPA-e uhitili su na području Mostara Zlatka Ešegovića na temelju tjeralice koju su za njih raspisali vlasti Republike Hrvatske, javlja HRT.

Vlasti RH izdale su tjeralicu s ciljem izvršenja presude Općinskog suda u Zagrebu zbog počinjenog kaznenog djela prijevare. Pripadnici SIPA-e su nakon kriminalističke obrade uhićenu osobu predali nadležnom sucu Suda BiH na daljnje postupanje radi ekstradicije.

Iz Suda BiH su naveli kako se radi o Zlatku Ešegoviću. Budući je utvrđeno kako on, uz hrvatsko, posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo, Ešegović neće biti izručen Hrvatskoj. Na ovu odluku postoji mogućnost žalbe Kaznenom vijeću Suda BiH. Iz Suda BiH su precizirali da je Općinski sud u Zagrebu osudio Ešegovića na dvije godine zatvora zbog računalnih prijevara.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.