FACEBOOK

ŠEŠELJ, PERNAR I GOTOVINA DIŽU TENZIJE U SRBIJI: Doveli ste ustašu u Narodnu skupštinu

Autor: A.P.

Na tu optužbu je vođa suparničkih zastupnika SRS-a Nemanja Šarović žestoko odvratio kako je Obradović u njihov parlament doveo 'ustašu'.

Tenzije između političkih oponenata ne jenjavaju, bilo da je riječ o Hrvatskoj ili o nekoj drugoj zemlji. Naime, tenzije između Srpske Radikalne stranke i Dvera u Narodnoj skupštini Srbije došle su i do nas. I to sve zbog imena zastupnika Živog Zida Ivana Pernara.

 Raspravom o pravosudnima zakonima započeo je verbalni delikt, i to kada je vođa zastupnika Dveri Boško Obradović optužio SRS da ih napdaju u dogovoru s Aleksandrom Vučićem.

Na tu optužbu je vođa suparničkih zastupnika SRS-a Nemanja Šarović žestoko odvratio kako je Obradović u njihov parlament doveo ‘ustašu’.

– Kako to SRS zaboravi Aleksandra Vučića uvijek kad treba opozicijski nastupiti, a sjeti se nas drugih iz opozicije? Napadati opoziciju, to može raditi samo netko tko je samo u dogovoru s Aleksandrom Vučićem i SNS – kazao je Obradović istaknuvši kako Dveri nikada nisu napadale SRS, ali zato radikali napadaju i to ‘ničim izazvani’.

– Ničim izazvani, izuzevši dogovor s Vučićem, trebaju napasti Dveri zato što su prijetnja režimu kao što se uostalom vidi u skupštini, gdje predstavljamo ozbiljnu opoziciju SNS.

Kako prenosi b92.net, Šarović je odvratio da ima problem s istinom, a kada mu je netko saspe u oči on će vikati ‘upomoć!’. Poručio mu je kako nije sveta krava koja će se od te iste istine nastaviti skrivati.

– Ja sam rekao da ste doveli ustašu Pernara uNarodnu skupštinu. Vi, umjesto da na to odgovorite, vi pričate o nekakvom dogovoru radikala s Vučićem. A tko je to bio žešći protivnik režima Aleksandra Vučića? Mi, radikali koje bivamo uhapšeni… – rekao je Šarović.

Obradovića je usput podsjetio i kako su kao Dveri vanparlamentarna opozicija išli Vučiću predstaviti svoj plan obnove Srbije poslije poplava.

– Pa koga vi zavaravate? Hajde da se vratimo na suštinu. Jeste li vi doveli ustašu Pernara u Narodnu skupštinu? Jeste li vi na taj način osramotili cijelu skupštinu? Doveli ste čovjeka koji kaže – oni koji su protjerali Srbe iz Krajine tijekom Oluje su sami srpske vođe, svojim raspirivanje straha od ustaša – nastavio je Šarović.

– Dakle, krivci za nestanak Srba iz Krajine nisu Hrvati, niti tadašnje Hrvatsko vodstvo. Srbi su u Oluji pobjegli od straha, imaginarnog straha od ustaša.

Obradović se branio činjenicom kako Dveri s hrvatskim Živim zidom surađuju jer je riječ o autentičnoj političkoj opciji, antiglobalističkoj, koja se ne libi kritike uputiti NATO-u i Europskoj Uniji. Naposljetku, Živi zid, kaže Obradović, ima mnogo veće razumijevanje za srpska pitanja nego Šešelj i njegov ‘prijatelj Ante Gotovina‘.

– Dakle, prije nego što bacite kamen, razmislite s kojim ste se vi hrvatskim političarima družili i sastajali i da nisu možda to prave ustaše – poručio je Obradović Šaroviću.

Još jednom je vođa radikala uzvratio Obradoviću, poručivši mu kako se Šešelj s Gotovinom nikad nije družio, sastajao, a kamoli s njime surađivao, podsjetivši prisutne kako je Šešelj 12 godina bio rob haškom sudu zbog svoje politike i ideologije.

Dovođenje Pernara u skupštinu komentirao je i Vođa zastupnika SNS-a Aleksandar Martinović komentirao je dovođenje Pernara u skupštinu i to kazavši kako oni nikada ne bi surađivali s ljudima koji su davali izjave poput Pernara, ali je pravo Dvera da se pohvale političkim saveznicima.

– Super, nemam ništa protiv, ali nemojte nas baš trpati u isti koš s njim – rekao je Martinović.

Autor: A.P.