Dženan KRIJEŠTORAC/oslobodjenje.ba

Sarajevo zatrpano smećem – građani blokirali deponij, do kraja dana više od 800 tona smeća na ulicama (FOTO)

Autor: Dnevno.hr

Za vrijeme kiša stanovnici okolnih naselja ne mogu otvoriti prozore zbog neugodnih mirisa

Baš kao što i stanovnici zagrebačkog Jakuševca muku muče s neugodnim mirisima s gradskog deponija Jakuševac, i stanovnici sarajevskih naselja uz gradski deponij Smiljevići imaju istih problema.

Okupljeni oko iste ideje, da natjeraju vlast da riješi problem odlaganja smeća, stanovnici tih naselja već su se četvrti put u tjedan dana odlučili na blokadu odvoza smeća.

U ponedjeljak u 6.00 sati ujutro blokirali su ulaze i izlaze sa sanitarne deponije Smiljevići i blokadu su nastavili i danas,  rekao je glasnogovornik KJKP Rad Mirza Ramić.

Do kraja dana više od 800 tona smeća bit će na ulicama Kantona Sarajevo, jer KJKP Rad nije u mogućnosti da odvozi smeće na gradsku deponiju Smiljevići zbog blokade, upozorio je Ramić.

Naglasio je da na dnevnoj bazi KJKP Rad pokupi između 550-600 tona smeća, ali da će zbog neredovnog odvoza smeća iz kontejnera na deponiju doći do nagomilavanja.

Građani su i 2. studenog okupljanjem ispred deponije Smiljevići izrazili nezadovoljstvo zbog, kako su naveli, nemara vlasti koja ništa ne poduzima kada je riječ o gradskoj deponiji “Smiljevići” i neugodnom mirisu. Prosvjedovali su i 3. studenog ispred Tužilaštva BiH.

Zahtijevaju da se što prije sanira deponija, jer, kako kažu, događa se da za vrijeme kiša stanovnici okolnih naselja ne mogu otvoriti prozore zbog neugodnih mirisa, prenosi Fena.

Autor: Dnevno.hr