Damir Spehar/PIXSELL

Rat protiv mafije: Srbijanska policija uhitila još 213 osoba u akciji Ares

Autor: Hina

Procesuirane osobe sumnjiče se za neovlaštenu proizvodnju i prodaju droga, protupravno posjedovanje oružja, prijevare, primanje i davanje mita, teške krađe i druga kaznena djela

Srbijanska policija je u nastavku akcije Ares u proteklih nekoliko dana, uhitila još 213 osoba, otkrila laboratorije za uzgoj marihuane, te zaplijenila 385 kilograma različitih vrsta narkotika, oružje i streljivo, priopćio je danas ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Policija je na području 25 gradova “nastavila odlučnu akciju suzbijanja kriminala i borbu protiv narkotrafikinga”, istaknuo je Stefanović, naglasivši da su u akciji kodnog naziva Ares do sada uhićene ukupno 573 osobe, te da su tužiteljstva tim općinama i gradovima protiv više od 470 osoba podnijela kaznene prijave.

Procesuirane osobe sumnjiče se za neovlaštenu proizvodnju i prodaju droga, protupravno posjedovanje oružja, prijevare, primanje i davanje mita, teške krađe i druga kaznena djela.

Otkrivena su još dva laboratorija za uzgoj i proizvodnju marihuane, a samo u jednom od tih laboratorija u Beogradu zaplijenjeno je čak 235 kilograma marihuane, oduzeto je i 19 pušaka, 15 pištolja, te 14 automobila među kojima je 10 ukradenih.

“Srbija je ozbiljno i oštro krenula u rat protiv mafije i ostvareni rezultati pokazuju da državni organi rade svoj posao, da se policija i tužiteljstva bore da pokažu kako Srbija može biti sigurna i stabilna. Nastavit ćemo tako raditi svakoga dana”, rekao je Stefanović novinarima.

U ranije započetoj akciji Ares zbog različitih kaznenih djela prošlog tjedna u 27 općina i gradova u Srbiji uhićeno je 360 osoba, zaplijenjeno 167 kilograma narkotika – kokaina, heroina, hašiša, marihuane i ekstazija, otkrivena su tri laboratorija za proizvodnju marihuane, oružje, streljivo, 19 vozila, te više računala i materijala koji svjedoče o pedofiliji.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.