www.flickr.com

PROVOKACIJA U REPUBLICI SRPSKOJ: Hrvatima onemogućeno praćenje nastave na hrvatskom jeziku!

Autor: A.P.

U učionicama je ostalo dvoje učenika, a dok je učiteljica pozvala policiju roditelji su napustili prostor škole.

Ni u ponedjeljak djeci  hrvatskih povratnika u mjestu Gornjoj Tramošnici u općini Pelagićevo u Republici Srpskoj nije omogućen nastavak obrazovanja na hrvatskome jeziku. Nego im je u tamošnjoj područnoj školi zatraženo da nastavu slušaju na srpskom jeziku i po srpskom programu. A prošloga tjedna postignut je sasvim drugačiji dogovor. ia

Zahtijevajući da se nastava izvodi na srpskom jeziku i po nastavnom planu i programu Republike Srpske učiteljica je djeci podijelila udžbenika na ćirilici. Djeca i roditelji su to odbili. Učiteljica je nakon toga zatražila da učenici napuste školu. Ona ju je planirala zaključati, no roditelji su zahtijevali da djeca ostanu u školi.

U učionicama je ostalo dvoje učenika, a dok je učiteljica pozvala policiju roditelji su napustili prostor škole.

Podsjetimo, na sastanku s ministrom obrazovanja Danom Maleševićem prošlog je tjedna dogovoreno da će od ovoga ponedjeljka učenici hrvatske nacionalnosti nastave pohađati nastavu na hrvatskome jeziku. Naime, posljednjih 17 godina tako i pohađaju nastavu.

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.