commons.wikimedia.org

Prihvaćen zahtjev BiH za članstvo u Europskoj uniji!

Autor: A.P.

Vijeće Europske unije je nakon što je u veljači ove godine predan zahtjev za članstvo u Europsku uniju i nakon što su ispunjeni svi uvjeti europske agende koji su neophodni za razmatranje aplikacije, formalno zatražilo od Europske komisije da podnese svoje mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u Europskoj uniji.

Zahtjev Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji prihvaćen je na današnjoj sjednici Vijeća za opće poslove Europske unije, kojom je predsjedavao delegirani ministar Vlade Republike Slovačke, Ivan Korčok. Ujedno i  poslan nalog Europskoj komisiji za pripremu upitnika za BiH, piše N1.

Vijeće Europske unije je nakon što je u veljači ove godine predan zahtjev za članstvo u Europsku uniju i nakon što su ispunjeni svi uvjeti europske agende koji su neophodni za razmatranje aplikacije, formalno zatražilo od Europske komisije da podnese svoje mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo u Europskoj uniji.

To znači da će Bosna i Hercegovina u narednom razdoblju dobiti set od nekoliko tisuća pitanja na koja treba dati odgovor.

Autor: A.P.