Srdjan Ilic/PIXSELL

Premijerka Srbije ipak nije Hrvatica? ‘Ana je Srpkinja, njezina domovina je Srbija, a hrvatskih korijena ima svega jednu četvrtinu’

Autor: T. P.

Anina obitelj nikada nije živjela u Hrvatskoj, a hrvatskih korijena Brnabić navodno ima "jednu četvrtinu"

Poznanici i prijatelji buduće srpske premijerke kažu da je njezina prava domovina ipak Srbija, a ne Hrvatska, uz napomenu da je za Hrvatsku vezana, matematički precizno rečeno – četvrtina njenih korijena.

Naime, otkako je imenovana na novu političku funkciju u Srbiji, krenule su priče o tome da je mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić porijeklom Hrvatica. Međutim, za tjednik Globus njezini poznanici i prijatelji rekli su da je njezina prava domovina ipak Srbija.

Hrvat je bio Anin djed po ocu, Anton. On je rođen u Staroj Baški na otoku Krku. Po zanimanju je bio vojno lice. Kao mladić se u Drugome svjetskom ratu priključio partizanima, a nakon rata je kao oficir, po činu potpukovnik, ostao u Jugoslovenskoj narodnoj armiji (JNA), prenosi Globus.

>>> Vučić prelomio – Srbija dobiva gay premijerku: ‘To je njezino pravo, mene zanima rezultat’

Aninu baku po ocu Anton je upoznao u Užičkoj Požegi. Ona je porijeklom iz Gorobilja kod Požege, gdje i danas živi dio Anine obitelji za koji je navodno dosta vezana. Nakon što su se Anton i Anina baka po ocu vjenčali, njihov sin – Anin otac Zoran – rođen je 1950. godine, piše a1info.net.

Anina obitelj nikada nije živjela u Hrvatskoj. Anin otac Zoran završio je gimnaziju u Valjevu, a studije u Beogradu, gdje je nastavio živjeti i raditi. Oduvijek su živjeli u Beogradu, a na Krk bi ANa dolazila samo ljeti.

Globus navodi i riječi dobre prijateljice Ane Brnabić:




“Ana je Srpkinja, njena domovina je Srbija i ona uvijek ističe da je veliki patriot, zbog čega se i vratila u zemlju nakon šest godina boravka u inozemstvu”, rekla je za Globus.

Buduća srpska premijerka rođena je u Beogradu u rujnu 1975. godine, a nakon srednje škole otišla je studirati u SAD pa u Veliku Britaniju.

>>> Vučić ‘signalizira vrline’ s pokaznom ‘gay Hrvaticom’ kako bi nesmetano uveo diktaturu




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.