Ivica Galovic/PIXSELL

PREDSJEDNICA JE REKLA SVOJE: ‘Hrvatska ne blokira Srbiju i ne želi to uraditi u pregovorima’

Autor: A.P.

Grabar Kitarović je otkrila i kako je zabrinuta razvojem događaja kad je u pitanju proširenje EU, ali da postoji napredak kad su u pitanju pozivnice za članstvo u NATO-u.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović se u okviru sastanka “Brdo – Brijuni” sastala sa srbijanskim kolegom Tomislavom Nikolićem.

”Gospodin Tomislav Nikolić i ja smo vodili otvorenu raspravu, Hrvatska ne blokira Srbiju i ne želi to uraditi u pregovorima za EU. U našem interesu je da Srbija što prije uđe u EU. Danas sam pozvala gospodina Nikolića da Hrvatska i Srbija sjednu zajedno za stol i riješe sporna pitanja u okviru poglavlja 23”,  rekla je u nedjelju predsjednica Hrvatske.

Grabar Kitarović je otkrila i kako je zabrinuta razvojem događaja kad je u pitanju proširenje EU, ali da postoji napredak kad su u pitanju pozivnice za članstvo u NATO-u, javlja N1 Televizija.

”Sagledavajući vrijeme od prošlog sastanka do danas, moram kazati da sam zabrinuta razvojem događaja kad je riječ o proširenju EU. Dobra je vijest da je Crna Gora dobila pozivnicu za članstvo u NATO-u, ali isto tako želimo vidjeti napredak Makedonije i BiH na putu prema NATO-u” rekla je Grabar Kitarović.




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.