Screenshot

POVIJEST NASILJA NA BALKANU: Srpska mafija temelje je udarila u Hrvatskoj ’91

Autor: S.V.

Dio srpskog krim miljea polako odbrojava svoje posljednje dane u strogo čuvanim zatvorima diljem susjedne države.

Nedavno medijski spomenuta paravojna skupina “Srbska čast” samo je sljedbenik zločinaca iz Srbije koji su se za sve kriminalne radnje “tesali” na hrvatskom tlu tijekom 90-tih i zapravo je zaživjela kao benigna, gotovo folklorna inačica postrojbe “Jedinica” koja je u ratu izazivala jezu.

Pojedini pripadnici “Jedinice” (Jedinica za specijalne operacije Resora državne bezbednosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije) ubojstvom Zorana Đinđića samo su stavili točku na i svim dotadašnjim zlodjelima i zaokružili opus ubojstava započetih u Domovinskom ratu. Srpska mafija s kojom tamošnje pravosuđe već 20 godina ima posla, utemeljena je, dakle, u Hrvatskoj i to pod okriljem Dragana Vasiljkovića (Kapetan Dragan) i Željka Ražnatovića -Arkana.

KRVAVI POHOD PO HRVATSKOJ I BIH

Tijekom sudskog postupka je dokazano kako je Vasiljković kao zapovjednik Jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojbi u zatvoru na kninskoj tvrđavi 1991. mučio, zlostavljao i usmrćivao zarobljene pripadnike hrvatske vojske i policije. Kapetan Dragan se i javno hvalio u dokumentarnom filmu “Jedinica” o tome kako je pripadnike te postrojbe “brzo doveo u red”. Nakon što je milicija SAO Krajine do koljena poražena na Plitvicama (Krvavi Uskrs), Franko Simatović – Frenki, dotadašnji šef “Jedinice”, osniva postrojbu pod nazivom “Knindže” s čijim smo ratnim pohodima, manje – više, upoznati.

Istovremeno, istokom Hrvatske harao je Arkan sa svojim Tigrovima koji je pauze između zločina koristio za pljačku i mešetarenje, čime je zapravo započeo svoje bogaćenje. Njegovi Tigrovi eskalirali su tek u BiH gdje su počinili rijetko viđene zločine nad civilima, posebno u Bijeljini nad bošnjačkim stanovništvom.

RATNI ZLOČINCI U MUP-U SRBIJE




Ipak, ovi ratni zločinci koncem rata nisu nestali. Dapače, i Knindže i Arkanovci uvršteni su u MUP Srbije za koji su, pod okriljem Frenkija i Jovice Stanišića uglavnom radili prljave poslove. Tek kada su se počeli međusobno obračunavati i dovoditi pod upit unutarnji mir Srbije koju su žestoko uzdrmali ubojstvom Đinđića, država im je uhićenjima i višegodišnjim kaznama stala na kraj.

S obzirom da ovi “opasni momci” malo po malo izlaze na slobodu, pitanje je koliko dugo će Srbija imati mir, posebno ako se zna da je broj “neraščišćenih računa” velik. Osim toga, pitanje je i koliko su ovi kriminalci koji su prve zločinačke korake učinili u Hrvatskoj, nakon toliko godina robije uistinu odlučili postati običnim, normalnim građanima Srbije?

Za sada su mali izgledi za to. Jer ne tako mali broj njihovih sljedbenika već sad slavi izlazak “heroja” od kojih čekaju zapovijed za novi zadatak.




 

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.