screenshot: HRT

POSJETIO DEVETORICU UHIĆENIH PRIPADNIKA HVO IZ ORAŠJA: Kardinal Puljić braniteljima darovao krunicu koju je osobno dobio od pape Franje!

Autor: dnevno.hr

U pratnji kardinala Puljića bili su njegov osobni tajnik vlč. Bojan Ivešić i generalni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Ivo Tomašević.

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić posjetio je u petak Đuru Matuzovića, Ivu i Tadu Oršolića, Marka Dominkovića, Josu Nedića, Marka Blažanovića, Matu i Antu Živkovića te Stjepu Đurića koji se nalaze u pritvoru, javlja HRT.

U pratnji kardinala Puljića bili su njegov osobni tajnik vlč. Bojan Ivešić i generalni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Ivo Tomašević.

Prema odredbi Suda, kardinal Puljić je u zatvorskom prostoru za posjete obavio pojedinačne razgovore sa svakim od uhićenih. Izrazio je potporu i ohrabrenje u vremenu odvojenosti od njihovih obitelji. Svakom od njih darovao je krunicu koju je osobno dobio od pape Franje te ih potaknuo da u molitvi traže mir i snagu.

Uhićeni pripadnici HVO-a su zamolili kardinala Puljića da prenese izraze njihove zahvalnosti svima koji im na bilo koji način izražavaju blizinu i potporu.

Kardinal Puljić se u KPZ Zenica zadržao u razgovoru i s direktorom KPZ zatvorenog tipa i njegovim zamjenikom Hidajetom Jabadžićem i Ivicom Dujmovićem te zahvalio za otvorenost i suradnju.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.