screenshot

Plenković za BiH medije: ‘Nećemo mijenjati dosadašnju politiku prema BiH’

Autor: T. P.

"Hrvatska i HDZ uvijek su bili uz BiH i nastavit ćemo usku suradnju", rekao je Plenković .

Sarajevski list Dnevni avaz objavio je intervju s novim predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem koji je tom prilikom izjavio da ne misli mijenjati dosadašnju politiku te stranke prema Bosni i Hercegovini te da će, pobijedi li na rujanskim izborima, to biti i pristup nove hrvatske vlade.

“Hrvatska i HDZ uvijek su bili uz BiH i nastavit ćemo usku suradnju”, rekao je Plenković za spomenuti list, dodavši da to znači čvrstu potporu na putu BiH prema članstvu u Europskoj uniji.

Istaknuo je da je osobno kao zastupnik u Europskom parlamentu te potpredsjednik parlamentarnog povjerenstva za vanjske poslove (AFET) bio angažiran na tom planu.

“Jedan sam od onih koji je i do sada na tome radio jako puno i to će se nastaviti”, rekao je Plenković i poručio da će učiniti sve da Hrvatska što brže napreduje.

>>> SRBI STRAHUJU, PUPOVAC SANJA: Što Plenković misli o njima i Srbiji?

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.