Grgo Jelavic/PIXSELL

Petrov i Kovač posjetili Stolac: ‘Hrvati su konstitutivni samo na papiru’

Autor: dnevno.hr

"Hrvatska treba davati potporu Hrvatima u BiH i zbog toga smo tu", poručuje Petrov.

Potpredsjednik hrvatske Vlade Božo Petrov, ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač i ministar pravosuđa Ante Šprlje posjetili su Stolac, gdje su se sastali s načelnikom Stjepanom Boškovićem.

Stolac je od lokalnih izbora u BiH, održanih 3. listopada, u fokusu domaće i šire javnosti, budući da je izborni proces u tom dijelu BiH prekinut, a nakon toga slijedilo je i mnogo kontroverzija.

“Ono što se dogodilo prošli tjedan u Stocu posljedica je višegodišnje politike u BiH, gdje su Hrvati diskriminirani i konstitutivni samo na papiru. Neprihvatljivo je da se dogodi napad na državnog službenika i na običan puk, a da se ništa ne poduzme. Apsurdno je što događaje u Stocu nije osudila nijedna bošnjačka stranka, već se vrši i medijski pritisak u kojem se nasilnik pokušava okarakterizirati žrtvom”, kazao je Božo Petrov u obraćanju medijima.

Naglasio je da ne želi da se od Stoca pravi presedan, pozivajući međunarodne institucije da se uključe kako bi se održali demokratski izbori u tom gradu. “Hrvatska treba davati potporu Hrvatima u BiH i zbog toga smo tu”, poručuje Petrov, javlja HRT.

U Stolcu je u subotu boravio i član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. Na sastanku s predsjednikom Općinskog odbora HDZ-a i načelnikom općine osuđen je čin kojim je, kako je navedeno, rušilačkim pohodom, otuđivanjem i uništavanjem službenih materijala, te udaranjem službenih osoba zaduženih za provedbu izbora, opstruirano pravo građana Stolca da glasaju.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.