Wikimedia Commons

Pahor se u Beogradu sastao s Vučićem, ipak neće prisustvovati inauguraciji

Autor: Hina

Slovenski se predsjednik neće popodne zadržati na proslavi ustoličenja dosadašnjeg premijera Srbije na mjesto predsjednika te države

Slovenski predsjednik Borut Pahor boravio je u petak u kraćem radnom posjetu Beogradu, gdje se sastao s novim srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem i čestitao mu na izboru, ali zbog obveza neće moći prisustvovati svečanostima inaugracije.

Kako je priopćio ured slovenskog predsjednika, njegov susret s Vučićem protekao je u znaku prijateljstva i međusobnog povjerenja, kao izraz nastavka “odličnih odnosa” Beograda i Ljubljane. Pahor je nakon sastanka za medije izjavio da se Slovenija nalazi na sjevernom rubu zapadnog Balkana, regije koja se treba stabilno razvijati i na miran način rješavati otvorena pitanja, držeći se postignutih dogovora.

>>> VUČIĆ PRIPREMA SPEKTAKL: Inauguracijom upravljaju stroga pravila za uzvanike, posluživat će se srpske rakije i 6 tona mesa!

Slovenski se predsjednik neće popodne zadržati na proslavi ustoličenja dosadašnjeg premijera Srbije na mjesto predsjednika te države jer ga čekaju već dogovorene obveze vezane uz proslavu slovenskog Dana državnosti u Ljubljani, objavili su slovenski mediji.

Pahor će popodne u Ljubljani povodom Dana državnosti i 25. obljetnice djelovanja Zavoda svetog Stanislava, toj obrazovnoj ustanovi koju je osnovala ljubljanska nadbiskupija uručiti visoko državno odlikovanje, srebrni velered za zasluge, za njeno pregalaštvo na nastavljanju duge i uspješne obrazovne djelatnosti koju provodi Katolička crkva Sloveniji.

>>> (FOTO) Predsjednica stigla u Beograd, pogledajte kako je izgledao susret s Vučićem!




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.