YouTube

Ovako je to Hrvatima činila Armija BiH: ‘Ranili su djecu, starce, ubili mi tri sina’

Autor: I.Delić

Da tragedije bude još veća, Anica je gledala i iživljavanje pripadnika Armije BiH koji ni do dan-danas nisu odgovarali za ovaj zvjerski zločin nad Hrvatima sela Kovači u općini Kakanj.

‘Pred mojim su mi očima ubili trojicu sinova i supruga, ranili su i mene i moje nevjeste i unučad, te još i susjede. Porušili su nam kuće i zapalili cijelo selo, ali nisu mi ubili dušu i ovu moju želju da živim za svoje dvoje unuka koje volim više nego sebe. Srce mi se stegne i imam osjećaj da će iskočiti kada se samo sjetim svih tih strahota tog tragičnog blagdana svetog Ante sada već davne 1993. godine kada su mi zvjerski ubili supruga Juru te sinove Stjepana, Ljubomira i Dragana.

Ma ranili su i djecu i starce, a i sama sam ranjena i dan danas ne znamo kako smo izvukli žive glave. Da mi je netko pričao da se dogodilo takvo nešto nikad ne bih povjerovala, ali, eto, nažalost, sve sam to doživjela i preživjela taj masakr koji mi je odnio sinove i supruga i koji mi je uništio život- prepričala je za poskok.info svoju životnu tragediju Anica Jurić, prognanica iz sela Kovačići u općini Kakanj kojoj su pripadnici Armije Bih u jednoj minuti pred njenim očima zvjerski zbili supruga Juru te trojicu sinove, a sve to u pokušaju jedne veće skupine Hrvata koja je iz napadnutih sela Kovači i Grmače samo pokušavala izbjeći prema susjednoj Kraljevoj Sutjesci, a onda dalje prema Varešu i slobodnom teritoriju.

Pripadnici Armije BiH zarobili su skupinu Hrvata, a onda joj pridružili i neke druge zarobljene hrvatske mladiće krenuvši sa zvjerskim iživljavanjem i masakriranjem te je epilog toga osam ubijenih Hrvata, od čega je pola njih ustvari obitelj napaćene, ali hrabre Anice koju uspoređuju sa Katom Šoljić, koja je u Vukovaru i okolici izgubila svoje sinove. Da tragedije bude još veća, Anica je gledala i iživljavanje pripadnika Armije BiH koji ni do dan-danas nisu odgovarali za ovaj zvjerski zločin nad Hrvatima sela Kovači u općini Kakanj.

Autor: I.Delić

ZADNJE VIJESTI