Wikipedia / Flickr

‘ON VOLI SRBE’: U Beogradu prvi susret Putina i Trumpa?

Autor: dnevno.hr

'' Ja mogu sjesti i sa Putinom i sa Trumpom i lobirati kod njih za Srbiju'', naveo je Karić.

Slijedeće godine mogao bi se odviti prvi susret novog predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina. Susret bi se trebao odviti u Srbiji.

Alo.rs, navodi kako je to rekao lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić, koji je navodno dobar prijatelj sa Trumpom već 30 godina.

Za naveden medij Karić je rekao da se stvara nova osovina Washington-Berlin-Moskva koja će doprinijeti miru u svijetu. Trump će osloboditi svijet straha od Amerike, ali i građane SAD-a straha od svakodnevnih terorističkih prijetnji.

”Moj prijatelj Tramp već je najavio mogućnost da se sa Vladimirom Putinom sretne u Srbiji, a naša zemlja to mora iskoristiti i biti posrednik za summit dvojice svjetskih lidera u Beogradu. Vjerujem da će to premijer Vučić uspješno organizirati, kao što je uspio  podići Srbiju sa dna i povede je u napredak. Ja mogu sjesti i sa Putinom i sa Trumpom i lobirati kod njih za Srbiju”, naveo je Karić.

Nadodao je i kako Trump  zaustaviti politiku razbijanja Srbije ”koju su vodili albanski i hrvatski lobisti u Washingtonu”.

”Trump želi Srbiju koja će biti ključni faktor u regiji i koja će biti partner i SAD-a, i Rusije, i Kine. Mi imamo njegovu potpunu podršku, on je to čak najavio u svojoj kampanji, da se mora preispitati pitanje nezavisnog Kosova. Vrijeme je da iskoristimo ruku koja nam se pruža iz Washingtona. Tamo na vlast sada dolaze ljudi koji vole Srbe i Srbiju”, smatra Karić.

Podsjetimo, u četvrtak je Putin čestitao Donaldu Trumpu na izbornoj pobjedi.




”Trump je u svojoj kampanji govorio o obnavljanju odnosa Rusije i SAD-a, što je u sadašnjoj fazi, kada su odnosi loši, dosta teško za napraviti. No, kao što sam već nekoliko puta ponovio, nismo mi krivi što su odnosi Amerike i Rusije u tako lošem stanju. Ali Rusija je spremna i želi obnoviti punopravne odnose sa SAD-a”, poručio je ruski predsjednik.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.