Wikimedia Commons

OGLASILI SE IZ BIH: ‘Uhićene se sumnjiči za ratni zločin, a ne zločinački pothvat’

Autor: dnevno.hr

''Tužiteljstvo BiH ističe da se u predmetu za ratne zločine u Orašju, ne radi o kvalifikaciji-udruženog zločinačkog pothvata'', navodi se u priopćenju.

Predmet za ratne zločine u Orašju nema kvalifikaciju udruženog zločinačkog pothvata, priopćilo je Tužiteljstvo BiH.

“S obzirom na istupe dužnosnika i institucija Republike Hrvatske i netočne izjave koje su se pojavile u medijima, a povodom aktivnosti Tužiteljstva  BiH i SIPA u predmetu Matuzović Đuro i dr. za ratne zločine na području Orašja, a radi istinitog informiranja građana i medija, Tužiteljstvo BiH ističe da se u predmetu za ratne zločine u Orašju, ne radi o kvalifikaciji-udruženog zločinačkog pothvata, već da se navedeni sumnjiče za kaznena djela ratnog zločina (zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika) po zapovjednoj i individualnoj odgovornosti”, stoji u priopćenju.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.