ICTY

ODUZETA MU DESNA STRANA TIJELA, JEDVA PRIČA: Ratko Mladić na samrti?

Autor: A.P.

Mladiću se, kako saznaje Kurir, zdravstveno stanje prilično pogoršalo i da mu ozbiljno prijeti opasnost od moždanog udara.

Navodno je bivši zapovjednik srpskih snaga u Bosni i Hercegovini Ratko Mladić, kojemu se u Haagu sudi za ratne zločine u spomenutoj zemlji na samrti.

Mladiću se, kako saznaje Kurir, zdravstveno stanje prilično pogoršalo i da mu ozbiljno prijeti opasnost od moždanog udara.

“Oduzeta mu je desna strana tijela, jedva hoda i priča. Ima visoki krvni tlak i dijabetes, dosta je smršavio i loše izgleda”, rekao je za Kurir izvor iz Haaga.
Darko, Mladićev sin, potvrdio je kako je zdravstveno stanje njegovog oca loše te da bi ga novi moždani udar sigurno ubio.

Mladić navodno nije u stanju sudjelovati u pripremi svoje obrane, a presuda bi mu trebala biti izrečena krajem iduće godine.

Podsjetimo, po Mladićevim zapovjedništvom u rujnu 1991. 50 tenkova napalo je grad na Šibenik. Uništeno je Kijevo, Vrlika, zaleđe Šibenika i Zadra. Zapovijedao je topničkim napadima na gradove Šibenik, Zadar i Sinj.

Jugoslavenska Narodna Armija pomogla je pobunjenim Srbima 18. studenog 1991. pri Pokolju u Škabrnji. Srpske snage predvođene Ratkom Mladićem su 17. rujna 1991. godine okupirale i zauzele branu Peruća. 28. siječnja 1993. minirana je sa 30 tona eksploziva pri najvećem zabilježenom vodostaju prilikom oslobodilačke Operacije Peruća pri povlačenju agresora.




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.