Srdjan Ilic/PIXSELL

Nikolić: ‘Srbija više nikada neće ratovati s Hrvatskom’

Autor: dnevno.hr

Govoreći o pitanju izbjeglica i migranata, Nikolić je istaknuo da će Srbija prihvaćati migrante i brinuti se o njima i neće dizati ograde, sve dok su granice EU-a otvorene.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u razgovoru za televiziju Russia Today da Srbija više nikada neće ratovati s Hrvatskom, jer bi to značilo ratovanje s NATO-om, te je istaknuo da Zagreb ne može spriječiti Srbiju da postane članica Europske unije.

“NATO je jači od nas, a mi ne želimo ugroziti živote naših ljudi”, rekao je Nikolić i dodao da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom i da nema razloga za svađu

Prema njegovim riječima, ako Srbija postigne dogovor s ključnim članicama EU-a, nijedna od malih zemalja neće moći zaustaviti njezin proces integracija ili ići protiv EU. “Ako se Hrvatska bude ponašala razumno, imat ćemo dobre odnose, a ako ne, zahladit ćemo odnose”, kaže Nikolić.

Govoreći o pitanju izbjeglica i migranata, Nikolić je istaknuo da će Srbija prihvaćati migrante i brinuti se o njima i neće dizati ograde, sve dok su granice EU-a otvorene. On je dodao da Srbija samo želi da je Unija obavijesti o njenom planu za migrante, ako ga bude imala.

Za odnose Beograda i Prištine Nikolić je rekao da su trenutno na najnižoj točki jer, kako tvrdi, prištinske vlasti pokušavaju uzeti imovinu Srbije na Kosovu. On je rekao da Srbija ima veliki problem s Kosovom, koji utječe i na njen odnos s Europskom unijom.

Govoreći o ratu između Zapada i Rusije, Nikolić kaže da je on nemoguć i da u tom ratu ne bi bilo pobjednika te bi u tom slučaju Srbija nestala.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI