commons.wikimedia.org

Nikolić: Srbija ne traži da je Hrvatska voli, ali od nje očekuje da prizna ustaške zločine

Autor: dnevno.hr

Nikolić je sudjelovao na komemoraciji u povodu 71. obljetnice oslobađanja područjaDonje Gradine u Bosni i Hercegovini koja je bila mjesto pogubljenja brojnih zatočenika iz ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac. U govoru je Nikolić ustvrdio da je u Jasenovcu ubijeno "na stotine tisuća Srba, Židova i Roma".

U nedjelju je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao da Srbija od Hrvatske ne traži da je voli, no nudi joj ruku prijateljstva i očekuje da se Hrvatska ogradi od ustaških zločina počinjenih tijekom Drugog svjetskog rata.

 Nikolić je sudjelovao na komemoraciji u povodu 71. obljetnice oslobađanja područjaDonje Gradine u Bosni i Hercegovini koja je bila mjesto pogubljenja brojnih zatočenika iz ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac. U govoru je Nikolić ustvrdio da je u Jasenovcu ubijeno “na stotine tisuća Srba, Židova i Roma”.

“Govorimo o preko 700 tisuća žrtava jasenovačkog logora od čega 360 tisuća u Donjoj Gradini”, izjavio je srbijanski predsjednik pred okupljenim mnoštvom.

Rekao je da još nisu istražena brojna mjesta stradanja, posebice stradanja u rijeci Savi koju je nazvao “najvećim srpskim grobom od izvora do ušća”.

Ustvrdio je da se Srbima danas “udara žig zlikovaca”, a “zlikovcima daje aureola žrtve” i da se o zločinima počinjenima nad Srbima uporno šuti, a to čini i Hrvatska.

“Od današnje Hrvatske ne tražimo da nas voli ako to ne umije. Dovoljno je da uzvrati prijateljstvo koje joj nudimo i da se ogradi od ustaških zločina”, rekao je Nikolić i dodao da ruka Srbije ostaje pružena Hrvatskoj “kako ne bismo obilježavali neka nova stradanja onih čija je sreća i nesreća što nisu Hrvati”.

 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.