en.kremlin.ru

NIKOLIĆ OBEĆAO DA SE SRBIJA NEĆE MIJEŠATI U REFERENDUM O RS-U: Konflikata među narodima neće biti!

Autor: A.P.

"I zato ja apeliram da se dobro razmisli. Jer (Slobodan) Milošević je umro, JNA ne postoji, ne postoji tisuće tenkova, tisuće transportera… Ne može Srbija pomoći RS. Nećemo dopustiti da nam neko pola države otcjepi", rekao je Halilović.

Povodom prijetnji prijetnji ratnog zapovjednika Armije BiH Sefera Halilovića  Republici Srpske zbog referenduma, da i u BiH uoči izbora jastrebovi pokazuju hrabrost retorikom protiv Srba, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ocijenio je kako je nedavno bilo slično i u Hrvatskoj, ali da su građani glasovanjem kaznili ostrašćenost prema Srbima.

“Na taj se način ne vodi kampanja i ne dolazi na vlast. Građani Hrvatske su kaznili na izborima jednu stranku ostrašćenu prema Srbima i to je znak da je narodu dosta sukoba na ovom prostoru”, rekao je Nikolić.

Podsjetimo, za TV1 Halilović je rekao kako “nakon referenduma (u RS) daytonski ustav više ne vrijedi”, i BiH bi se tada “vratila na ustav Republike Bosne i Hercegovine, a nakon toga neka nam Bog pomogne svima, neka nam da prvo razuma, a onda snage da tu priču dovedemo do kraja”.

“I zato ja apeliram da se dobro razmisli. Jer (Slobodan) Milošević je umro, JNA ne postoji, ne postoji tisuće tenkova, tisuće transportera… Ne može Srbija pomoći RS. Nećemo dopustiti da nam neko pola države otcjepi”, rekao je Halilović.

Osim toga, srbijanski predsjednik je otkrio kako je “šteta što neki kvare odnose na Balkanu”. Ujedno, rekao i kako se Srbija neće miješati u najavljeni referendum o danu Republike Srpske.

“Kakva je to opasnost… Prije bih rekao da je opasno što će to biti prvi referendum, pa bi mogao uslijediti i drugi…Tko misli da se zaustavlja demokracija zabranom referenduma, morao bi se zabrinuti u šta se pretvorio”, ocijeni je Tomislav Nikolić.

“Srbija ne želi nikakve konflikte, i ako se svi u regiji potrudimo da budemo dovoljno razumni, konflikata među narodima nikad više neće ni biti”, rekao je   Nikolić.

Autor: A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.