Srdjan Ilic/PIXSELL

Nikolić napao Hrvatsku: ‘Neki s Balkana su se otrgli i sebe nazivaju Europljanima’

Autor: dnevno.hr

"Neki se onašaju kao brodolomac koji se ukrcao na čamac i sprječava ostale da se spase iz mora", rekao je Nikolić

Nakon sastanka s makedonskim predsjednikom Đorđem Ivanovom, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić napao je Hrvatsku zbog blokiranja pristupa Srbije Europskoj Uniji.

“Neki sa Balkana su se otrgli pa sebe nazivaju Europljanima, a nama su ostavili prostor koji nazivaju Zapadni Balkan. Zapadni Balkan je do kraja BiH negdje. Oni ostali više nisu na Balkanu, tako bar kažu, i neki od njih se ponašaju kao brodolomac koji se ukrcao na čamac i sprječava ostale da se spase iz mora”, rekao je Nikolić, a prenosi B92.

Govoreći o odnosima u regiji, srpski predsjednik je rekao da netko očigledno ostavlja Makedoniju i BiH daleko od EU integracija, a Srbiji “otvoreno govore da imamo jednog suparnika u tim integracijama koji nas neće pustiti daleko.”

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.