Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

NAREDNIH PET DANA: Američka vojna vježba u središtu Banjaluke!

Autor: R.I./Srna

Iako je vježba već davno prije dogovorena, simptomatično je da se vježba združenih srbijanskih i američkih snaga održava upravo sada nakon nedavnih predsjedničkih izbora, na kojima je pobijedio navodno veliki srpski "prijatelj" Donald Trump.

Na području grada Banjaluke i okolice od 14. do 18. studenog planirana je pokazna vježba američkih vojnih snaga odgovora na kriznu situaciju, priopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Cilj vježbe je, kako se navodi, da se domaćim policijskim i vojnim strukturama prikažu procedure postupanja specijalnih snaga vojske SAD u oblasti planiranja misije, kontrole vježbe, širenja informacija i taktičkog izvršenja kao odgovora na moguću kriznu situaciju.

Dio vježbe bit će održan u samom centru grada, a sama vježba bit će izvedena u različitim vremenskim periodima tijekom tih pet dana, te je moguće i veće prisustvo američkih vojnika i njihove opreme na ovom području, preciziraju u MUP-u.

Vježba se organizira u suradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske. Iako je ona već davno prije dogovorena, simptomatično je da se održava ovakva vježba združenih srbijanskih i američkih snaga upravo sada nakon nedavnih predsjedničkih izbora.

Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Photo: Daniel Kasap/PIXSELL

Autor: R.I./Srna

ZADNJE VIJESTI