Screenshot youtube

Najmanje 20 mrtvih u nezapamćenoj oluji u Skoplju, 22 je ozlijeđeno, šest nestalih (VIDEO)

Autor: I.G.

U Skoplju su u dva sata pale 93 litre vode po četvornom metru, što je prosjek za čitav kolovoz.

U jakom olujnom nevremenu  koje je u subotu navečer poharalo makedonsku prijestolnicu Skopje najmanje 20 osoba je izgubilo život, a njih 22 je ozlijeđeno. Prema dostupnim informacijam šest osoba se vode kao nestale. Nevrijeme, s vjetrovima koji su puhali snagom većom od 70 kilometara na sat, pogodilo je sinoć sjeveroistočna predgrađa Skoplja, a u nekim dijelovima voda je dostigla nivo od čak metar i pol, javili su lokalni mediji.

Nekoliko je predgrađa posebno pogođeno poplavama a dio prometnica oštećen je. Kiša je prestala padati u nedjelju no u prognozi je nastavak oborina navečer.

“Ovo je katastrofa, ovako nešto nikada nismo doživjeli”, rekao je gradonačelnik Skoplja Koče Trajanovski.

Jake oluje pogodile su i sjeverozapadni makedonski grad Tetovo i izazvale veliku materijalnu štetu, ali srećom bez ljudskih žrtava.

U Skoplju su u dva sata pale 93 litre vode po četvornom metru, što je prosjek za čitav kolovoz, navodi Državni hidrometeorološki zavod. Tolika količina kiše je prouzročila poplave i odrone u predgrađu prijestolnice a poplavljeni su i neki dijelovi centra.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.