MINISTAR SRBIJANSKE POLICIJE UPOZORAVA: ‘Vučić će završiti ubijen na cesti kao Gadafi, neće dočekati izbore!’

Autor: S. Vučković

"Aleksandar Vučić je osoba koja dobiva najviše prijetnji u Srbiji. Ono što još više zabrinjava je atmosfera koja se stvara, a u kojoj se Aleksandar Vučić svakodnevno predstavlja kao diktator... Atmosfera u kojoj bi Vučić trebao završiti kao Gadafi - kazao je Nebojša Stefanović.

Ministar srbijanske policije i potpredsjednik SNS-a Nebojša Stefanović, odlučio je javno otkriti svoje bojazni za tamošnjeg premijera Aleksandra Vučića. On je sasvim izravno ukazao na činjenicu da određeni krugovi u Srbiji stvaraju atmosferu u kojoj bi Vučić mogao završiti ni manje ni više nego kao – Gadafi:

Stvara se atmosfera linča!

– Aleksandar Vučić je osoba koja dobiva najviše prijetnji u Srbiji, što je zabrinjavajuće. Ali ono što još više zabrinjava je atmosfera koja se stvara, a u kojoj se Aleksandar Vučić svakodnevno predstavlja kao diktator, netko tko cenzurira medije, tko je optužen za prisluškivanje političkih protivnika, i to se iznosi bez ikakvih dokaza. I svakog dana, što se mi više tome suprotstavljamo dokazujući da to nije točno, stvara se atmosfera u kojoj bi Vučić trebao završiti kao Gadafi (Muamer el Gadafi, bivši predsjednik Libije koji je ubijen na ulici, a cijeli događaj zabilježen je kamerama).

Na pitanje je li takvo što uistinu moguće očekivati, Nebojša Stefanović je kazao:

– Možda ne ovog trenutka. Ali kad se takva atmosfera gradi dovoljno dugo i kad informacijama stvarate takvu vrstu prostora i u dijelu medija i u dijelu javnosti, onda takve stvari inspiriraju određene ljude i stvaraju im osjećaj da tako nešto mogu učiniti.

Zna se tko Vučiću radi o glavi?

Možda najintrigantniji dio ovog medijskog istupa srbijanskog ministra je onaj u kojem otkriva i kako je prilično siguran da zna tko Vučiću radi o glavi:




– To je nešto što prepoznajem. Ali postoji jedan broj ljudi koji prijeti Vučiću i mi, naravno, sve to pratimo. Evo, tri godine smo na vlasti. Postoji li neki spor protiv Vučića ili protiv bilo koga od članova njegove obitelji? Ne postoji. Uvjeren sam da Vučić ima ogromnu podršku naroda i da je to jedino što sprječava takav nekakav scenarij. Pa, ista ta opozicija pozivala je i na ukrajinski scenarij. Od Borka Stefanovića, pa na dalje…

Osim što je iznio svoje stajalište o Vučićevoj situaciji, Stefanović se osvrnuo i na odnose s Hrvatskom koji su dodatno zahladili Milanovićevim posljednjim izjavama i potezima:

–  Imali smo ekonomsku agresiju. Srbija je spremna razgovorati. Nismo se uplašili, niti smo na bilo koji način zabrinuti onim što bi Hrvatska mogla učiniti. Mi hoćemo graditi dobre odnose s Hrvatskom. Ne ovisi sve o Srbiji. Ali to podrazumjeva i zaštitu Srba koji žive u Hrvatskoj i mi od toga nećemo odustati. Ipak, ne očekujemo da će Hrvati ponovno zatrvoriti granicu.




Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.