“Migrant” iz čista mira izrezao skalpelom po glavi dječaka koji mu je je pomagao naći smještaj!

Autor: Marcel Holjevac

16-godišnjak iz Srbije je teže ozlijeđen 17. ovog mjeseca, oko 21 sat u centru Subotice, kad je zajedno s bratom i 17-godišnjom prijateljicom pokušao pomoći dvojici "migranata" da pronađu smještaj. Prema izjavama dječaka, napad nije ničim izazvan, a policija je napad potvrdila i traga za napadačima.

Slađana Perišić, majka 17-godišnje djevojke koja je bila zajedno s 16-godišnjim S.S., objavila je na Facebooku upozorenje i apel svima da podijele njen post u kom ukratko opisuje cijeli slučaj, koji prenosi i beogradski tisak. “U šoku sam jer tim ljudima se u našoj zemlji pomaže, a oni nam ovako vraćaju što nam decu povređuju. To su sve zlatna deca koja su htela da im pomognu i zaista je neljudski da im se to vrati na ovaj način”, kaže majka djevojčice. Da nije tog posta, za slučaj se vjerojatno ne bi niti saznalo.

“Naše društvo se okupilo u parku „Ferenca Rajhla“, u blizini željezničke stanice. Nismo bili sami, tamo je bilo puno omladine. Tu večer oko 21 sat su nam prišla trojica migranata. Pitali su za prenoćište i jedan prijatelj im je pokušao objasniti gdje trebaju ići, ali kako ne zna dobro engleski on i njegov brat su krenuli s njima, da im pokažu put. Nedaleko od parka prijatelj se sagnuo, a jedan od migranata, koji je djelovao najmirnije, iz čista mira je izvadio skalpel i razrezao mu glavu”, ispričala je M. P., kćerka Slađane Perišić, za srpske medije. Djevojka je još sjedila u parku sa društvom kada su se braća vratila i odmah je pozvala Hitnu pomoć, a neko drugi iz okupljenog društva policiju. Maloljetni S.S. je pored posjekotine preko glave i uha u padu ozlijedio i nogu. “Migrant” ga je, tvrde, napao s leđa, i zarezao ga preko cijele lubanje, kao što se vidi na fotografiji. “Sjeli smo na klupe bliže cesti, njemu je krv jako curila i pokušavali smo je maramicama zaustaviti.  Sav izbezumljen rekao nam je da se sagnuo da zaveže žnirance, i da je jedan od migranata tada izvadio skalpel i rasjekao mu glavu i uho. Onda su pobjegli. Brat mu je otišao po vodu, pokušavali smo da zaustavimo krvarenje i pozvali smo Hitnu pomoć”, ispričala je djevojka. “Hitna je odmah odvela ozlijeđenog brata, dok je drugi ostao i dao izjavu policajcu, koji je došao kad i Hitna pomoć. Bio je prestravljen i u šoku.”

Dečki su uplašeni i nisu htjeli dati izajvu za medije, no policija je potvrdila napad na dvojicu maloljetnika od strane nepoznatih migranata, i to da je jedan ozlijeđen. Tragaju za njima, a o svemu je obaviješteno i Osnovno javno tužilaštvo. 17-godišnja M.P. je još rekla za “Alo” kako je samo igrom slučaja izbjegnuta tragedija. Nakon ovog događaja, grupa mladih se više ne sastaje na kultnom mjestu kod Jadrana, već kod Zelene fontane, prenosi “subotica.com”. Tvrde da se više ne osjećaju sigurno u svom gradu.  “Mislim da smo ih jučer vidjeli kako šeću centrom grada, što znači da nitko ništa nije poduzeo. Braća su se oporavila, ali o ovome ne žele javno govoriti jer se boje, a i mi smo u strahu. Djeca u ovom gradu više nisu sigurna, a nitko ne reagira”, rekla je, kako piše subotički gradski portal, vidno potresena djevojka.

U bolnici su također potvrdili njenu priču. “Povrede glave nastale su oštrim predmetom, a koljeno je ozlijeđeno prilikom pada. Nakon što su povrede sanirane dječak je pušten kući i rečeno mu je da se javi na na kontrolu na ORL odjel, ali i kod psihijatra, obzirom da je pretrpio napad”, kažu u bolnici a prenosi subotica.com.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.