Srdjan Ilic/PIXSELL

LJUTITI DAČIĆ ODGOVORIO JUNCKERU: ‘To više neće moći tako’

Autor: M.M.

"Ja sam to već unaprijed najavio da se Europska unija pravi gluhonijemom kad je antisrpska politika u pitanju. Ali zato je uvijek spremna za prodike Srbiji kad joj se nešto u Srbiji ne svidi", istaknuo je Dačić.

Srbijanski ministar vanjskh poslova Ivica Dačić u srijedu je navečer reagirao na  odgovor predsjednika Europske komisije Jean-Claudea Junckera na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića koji se žalio na antisrpsku politiku u Hrvatskoj i u regiji.

“Juncker nije odgovorio ni na jedno konkretno pitanje koje je Vučić istaknuo, nije komentirao rehabilitiranje fašističkog ustaškog režima NDH, ni oslobađanje ratnih zločinaca iz posljednjeg rata, ni podizanje spomenika ustaškom teroristi (Miri) Barešiću, ni na vrijeđanje srpske države. Nije nam čak rekao ni što mi nismo učinili.

Ja sam to već unaprijed najavio da se Europska unija pravi gluhonijemom kad je antisrpska politika u pitanju. Ali zato je uvijek spremna za prodike Srbiji kad joj se nešto u Srbiji ne svidi”, istaknuo je Dačić.

“Iskreno, nisam ništa ni očekivao, pa onda nisam ni razočaran. Danas čak ni djeca više bajkama ne vjeruju. Kao što sam jučer najavio, kao da su sa Tibeta, tako se i EU filozofski izjašnjava o “šaka jada“ problemu – antisrpskoj politici. Promašili su temu”, zaključio je ljutiti Dačić.

Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.