Sputnik International

Lavrov idućeg tjedna u radnom posjetu Sloveniji

Autor: Hina

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov boravit će u srijedu 21. veljače u radnom posjetu Sloveniji, gdje će razgovarati sa slovenskim šefom diplomacije Karlom Erjavcem te predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom, objavljeno je u petak u Ljubljani, od kamo će Lavrov otputovati u posjet Srbiji.

Kako se navodi u priopćenju objavljenom na web stranici slovenskog ministarstva vanjskih poslova, razgovarat će se o bilateralnim odnosima, gospodarskoj suradnji, te aktualnim političkim temama, s naglaskom na rješavanje krize u Ukrajini i stanju na zapadnom Balkanu.

Erjavec i Lavrov dat će nakon svog susreta izjave za javnost, a gosta iz Rusije posebno će primiti i predsjednik Borut Pahor.

Kako je prije toga objavila glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova, Lavrov će nakon Slovenije u srijedu otputovati u Beograd u dvodnevni radni posjet Srbiji u povodu 180. obljetnice uspostave rusko-srbijanskih diplomatskih odnosa.

Razgovarat će s predsjednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom vanjskih poslova Ivicom Dačićem, prenio je Tass.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.