: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kiša ugasila požar koji je 20 dana buktio na Dinari u BiH

Autor: Hina

Uz Dinaru zadnjih dana požari su gorjeli i na planinama Staretini i Šatoru

Višesatna kiša u subotu ugasila je više požara na Dinari s bosanskohercegovačke strane od kojih je jedan nezaustavljivo gutao sve pred sobom čak 20 dana.

“Kiša je padala najmanje sat vremena, a na nekim mjestima i do tri sata i naša je procjena da su požari uglavnom ugašeni, no naše ekipe i dalje su na terenu i skupa s radnicima šumarije nadziru i za slučaj potrebe će djelovati na terenima na kojima im bude dostupno”, izvijestili su iz uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije.

Požar na planini Dinari s bosanskohercegovačke strane dosegnuo je 20 kilometara dužine s kojim su se čak 20 dana, od 22. srpnja borili gasitelji. No, s obzirom da su imali na raspolaganju samo jedan helikopter te da se radi o teško pristupačnom području, vatrena stihija je gutala sve pred sobom.

Uz Dinaru zadnjih dana požari su gorjeli i na planinama Staretini i Šatoru.

(VIDEO) BOSANSKI PJEVAČ ŠOKIRAN: ‘Prijavio sam 10-ak požara kod Livna, vatrogasci nisu htjeli doći!’




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.