Marko Mrkonjic/PIXSELL

Kardinal Vinko Puljić: Zahvaljujemo Bogu za dar domovine

Autor: Hina

Misno su slavlje koncelebrirali hrvatski vojni biskup monsinjor Jure Bogdan te monsinjor Matej Jakopič, slovenski vojni vikar

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u subotu je predvodio misno slavlje na Bobovcu u središnjoj Bosni, nekadašnjem sjedištu bosanskih kraljeva gdje se na molitvenom pohodu za Bosnu i Hercegovinu okupio veliki broj katoličkih vjernika.

Misno su slavlje koncelebrirali hrvatski vojni biskup monsinjor Jure Bogdan te monsinjor Matej Jakopič, slovenski vojni vikar.

U hrvatskom je izaslanstvu bilo pet vojnih kapelana a s njima su na Bobovac kod Kraljeve Sutjeske pristigli i pripadnici Počasne zaštitne bojne Hrvatske vojske u svojim povijesnim odorama.

Molitveni je pohod okupio stotine pripadnika oružanih snaga BiH i policije u toj zemlji kao i pripadnike vojnih snaga Europske unije u BiH (EUFOR) koje je predvodio njihov zapovjednik austrijski general Anton Waldner.

Ovo je već šesnaesti takav pohod pokrenut na poticaj kardinala Puljića u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478., s ciljem ujedinjenja u molitvi.

“Zahvaljujemo Bogu za dar domovine i molimo za njezinu stabilnost i sretniju budućnost”, moto je ovogodišnjega okupljanja na koji je u subotu podsjetio kardinal Puljić.

Posebnu molitvu uputio je za vjernike laike koji obnašaju odgovorne dužnosti da svojim postupcima i djelima sačuvaju istinski katolički vjernički identitet ali istodobno rade za dobrobit svih ljudi.




Bosanskohercegovački vojni biskup monsinjor Tomo Vukšić u pozdravnoj je riječi pred okupljenim vjerničkim mnoštvom podsjetio kako je mir najveća vrijednost za koju se valja neumorno zalagati, te je pozvao na molitvu za mir.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.