HRT

Jedan od uhićenih pripadnika HVO-a pušten iz pritvora!

Autor: A.P.

Sin Marka Baotića izjavio je u sinoćnjem Dnevniku kako nema dokaza da je njegov otac zapovijedao 3. bojnom 106. brigade.

Jedan od uhićenih nekadašnjih zapovjednika 106. brigade HVO-a u Orašju, Marko Baotić, pušten je iz pritvora u Busovači.

Žalbeno vijeće Suda BiH prihvatilo je žalbu njegove odvjetnice Lejle Čović.

U ovim trenucima, kako je HRT izvijestila njegova odvjetnica, obitelj mu je na putu prema Busovači. Za sada se ne zna je li Apelacijsko vijeće Suda BiH razmatralo još neku od žalbi pritvorenih iz Orašja.

Sin Marka Baotića izjavio je u sinoćnjem Dnevniku kako nema dokaza da je njegov otac zapovijedao 3. bojnom 106. brigade.

Ustvrdio je da se njegova oca tereti po zapovjednoj odgovornosti da je od srpnja pa do polovine rujna 1992. kao zapovjednik tražio da zatvorenici kopaju rovove i time počinio zločin protiv čovječnosti. Stvarno nije bio zapovjednik, nijednog papira nema, nijedan svjedok nigdje ne spominje ime Marka Baotića, rekao je Damir Baotić.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.