Igor Kralj/PIXSELL

Izetbegović u Europskom Parlamentu upozorio na ‘porast populista u Europskoj uniji, ali i u BiH’

Autor: Dnevno.hr

Izetbegović 9. prosinca ove godine očekuje dobiti upitnik od Europske komisije.

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, najavio je jutros u Parlamentu Europske unije u Bruxellesu da će BiH 9. prosinca ove godine dobiti upitnik od Europske komisije.

“Očekujemo da će komesar Johanes Han u Sarajevo donijeti upitnik 9. prosinca”,  rekao je Izetbegović obraćajući se članovima Komiteta za vanjske poslove Parlamenta EU. On je rekao da će ispunjavanje upitnika biti prioritet za vlasti u BiH.

Osim toga, Izetbegović je rekao da je BiH u teškim uvjetima ostvarila veliki napredak u pogledu približavanja članstvu u Europskoj uniji.

Dodao je da se BiH mora fokusirati na socijalne i ekonomske reforme, reformu uprave i izgradnju infrastrukture, ističući da će biti teško postići dogovor o temeljitoj reformi ustava u BiH. Takođe, upozorio je na porast “populista u Europskoj uniji, ali i u BiH”.

“Populisti su u BiH organizirali referendum, a neki se žale da su ugroženi. Populisti ne brinu za dugoročne posljedice onoga što čine”, rekao je između ostalog Izetbegović.

Autor: Dnevno.hr