Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Izetbegović tvrdi: ‘Dodik ne može srušiti Dayton, a da ne sruši mir u BiH!’

Autor: T. P.

"Preopasna je to igra. To nije ničiji interes, pa ni ruski", zaključio je Izetbegović

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SDA istaknuo je da Milorad Dodik ne može srušiti Daytonski mirovni sporazum, a da ne sruši mir u BiH i regiji i ne poništi napore i velika ulaganja koje je međunarodna zajednica uložila u taj mir.

“Diplomacija uvijek, na početku, ostaje pasivna pred političkim siledžijstvom, osobito kada se radi o spretnim manipulatorima masa. A zatim se aktivira kada bude jasno da to neodgovorno siledžijstvo počinje kreirati politički i sigurnosni vrtlog koji se širi i postupno uvlači bliže i širi region, destabilizira prilike i nanosi nesagledivu štetu svima – istaknuo je Izetbegović za “Globus”, prenosi N1.

>>> LUDI DODIK PROTIV AMERIKE: ‘Ponosan sam što sam na ‘crnoj listi’… Sankcionirat ću i ja njih!’

Dodao je i da su Slobodan Milošević i Radovan Karadžić prkosili volji i interesima međunarodne zajednice.

“Mladić je ponižavao oficire i vojnike UNPROFOR-a, znao ih je svezati za bandere pa ih tako fotografirati pa je i ta drskost trajala i završila kako je završila”, dodao je Izetbegović.

Komentirajući navode da se Milorad Dodik ponaša kao da ima podršku Rusa on je istaknuo da vjeruje da Dodik ne vjeruje da ima bilo čiju podršku da destabiliziraju Bosnu i Hercegovinu i cijelu regiju.

“Preopasna je to igra. To nije ničiji interes, pa ni ruski”, zaključio je Izetbegović.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.