Igor Kralj/PIXSELL

Izetbegović poručio Predsjednici: ‘Ne poštujete BiH, preuveličavate problem islamskog ekstremizma’

Autor: dnevno.hr

Presjednica je poručila da se treba suočiti s činjenicom da se iz tzv. Islamske države u BiH vraća tisuće boraca

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović poručio jeu srijedu je predsjednici Grabar KIitarović poručio da bi “svi lideri u regiji trebali dva puta razmisliti prije nego se upuste u komentaranje situacije i problema u susjednim državama”.

“Predsjednica Grabar Kitarović očigledno nije postupila tako, čime je pokazala nepoštovanje prema Bosni i Hercegovini i njenom rukovodstvu”, komentirao je Izetbegović riječi presjednice koja je poručila da se treba suočiti s činjenicom da se iz tzv. Islamske države u BiH vraća tisuće boraca”.

Po njegovim riječima, “nije dobro BiH nazvati neemancipiranom zemljom, komentarisati odijevanje Bošnjaka i Bošnjakinja, preuveličavati problem tzv. islamskog ekstremizma u BiH, ali i dodavati dvije nule na broj povratnika sa stranih ratišta…”

“U prošloj godini nije zabilježen niti jedan odlazak na strano ratište iz BiH. Naše službe sigurnosti aktivno se i uspješno nose s ovim problemom, razmjenjuju podatke i iskustva s nadležnim službama, uključujući i one u Hrvatskoj”, kazao je Izetbegović i u nastavku dodao da  u Hrvatskoj buja ustaški ekstremizam.

“Nadam se da će se ubuduće brinuti o vlastitom dvorištu, a nama prepustiti brigu za naše”, zaključio je Izetbegović.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.