Srdjan Ilic/PIXSELL/Wikipedia

HVALISAVI VUČIĆ: ‘Srpske zračne snage jače su od svih zemalja SFRJ zajedno’

Autor: dnevno.hr

Vučić je naglasio da Srbija sporo, ali sigurno jača borbenu i vatrenu moć svoje vojske

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovno je “uhvaćen” u hvalisanju vojnom opremom. Ovoga je puta naglasio da vojska Srbije sa svojih deset MiG-ova 29 ima snagu u zraku kakvu nemaju sve zemlje bivše Jugoslavije zajedno.

“To je u razmjerima Mađarske, mjerimo se s puno bogatijim zemljama”, rekao je Vučić uoči posljednjih priprema za svečanost Sloboda 2017. u povodu dana oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu i prikazu operativnih sposobnosti Vojske Srbije, pišu srbijanski mediji.

Vučić je naglasio da Srbija sporo, ali sigurno jača borbenu i vatrenu moć svoje vojske. Najavio je i da 2018. u Srbiju stiže još šest helikoptera.

“Najljepši zrakoplovi su ovdje i novi Migovi 29, prvi je naš, još nekadašnja dva helikoptera…Vidjet ćete šest Orlova, zrakoplove Galeb G4, oklopna vozila Lazar i Miloš i haubice Nore, nakon 25 godina lovačke rakete”, naveo je Vučić.

“Nisam siguran da su nam vjerovali što ćemo sve imati, bili su skeptični. Jačat ćemo vojsku, povećati plaće i ojačat ćemo vojsku”, dodao je predsjednik Srbije.

IZETBEGOVIĆEVA PROVOKACIJA: ‘Moj otac Alija ostavio je BiH Erdoganu u amanet!’




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.