Wikimedia Commons

Hrvatska gospodarska komora otvara predstavništvo u Beogradu unatoč prekidu posjeta

Autor: Hina

Hrvatska gospodarska komora (HGK) otvorit će u srijedu navečer svoje predstavništvo u Beogradu, unatoč incidentu zbog kojeg je tijekom dana prekinut službeni posjet izaslanstva Hrvatskog sabora Srbiji nakon što je zastupnik i haški osuđenik Vojislav Šešelj gazio hrvatsku zastavu i vrijeđao predsjednika Sabora Gordana Jadrokovića, doznaje Hina iz više izvora.

“Gospodarstvene aktivnosti se nastavljaju po planu, ali bez politike”, rečeno je Hini u diplomatskim krugovima.

Službeno otvorenje predstavništva HGK u Srbiji potvrdili su i dužnosnici HGK, navodeći da će na svečanosti “govoriti samo predsjednici gospodarskih komora” Srbije i Hrvatske.

Kako je bilo predviđeno protokolom posjeta izaslanstva Hrvatskog sabora Srbiji, na ceremoniji je trebao govoriti i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ali je taj dio plana izmijenjen zbog činjenice da je izaslanstvo Sabora prekinulo službeni posjet nakon incidenta što ga je u Skupštini Srbije izazvao Šešelj.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.