Igor Kralj/PIXSELL

Hrvati u OSA-i rade protiv svog naroda – Narod ne zaboravlja svoje heroje, ali ni svoje izdajice!?

Autor: Dnevno.ba

Poslušnici Hasana Čengića i Bakira Izetbegovića, predvođeni novim šefom Obavještajno sigurnosne agencije, OSA-e, Osmanom Mehmedagićem zvanim Osmica, inače dugogodišnjim operativcem zloglasnog AID-a, aktivno rade na zatiranju prava Hrvata na jednakopravnost u BiH i Federaciji BiH

Podizanje optužnica i pokretanje istraga protiv hrvatskih branitelja u BiH, samo je još jedan pokušaj bošnjačkih unitarista i SDA da na sve načine opstruiraju institucionalna i politička prava Hrvata u BiH, koja su im zajamčena i Ustavom BiH. U vezi s tim i napadi na hrvatsko vodstvo u BiH, da je znalo, a nije spriječilo optužnice, dolaze iz istog pravca. Naime, cilj je da se Hrvati zaplaše, natjeraju na iseljavanje, a da se legitimno izabrano hrvatsko vodstvo kompromitira takvim lažnim informacijama.

Od dolaska Bakira Izetbegovića na čelo SDA, jasan je cilj njegove unitarističke i islamističke politike prema Hrvatima BiH: Hrvate u BiH i Federaciji treba svesti na poslušnu nacionalnu manjinu, a od BiH napraviti muslimansku državu s Bošnjacima, kao jedinim konstitutivnim narodom.

Poslušnici Hasana Čengića i Bakira Izetbegovića, predvođeni novim šefom Obavještajno sigurnosne agencije, OSA-e, Osmanom Mehmedagićem zvanim Osmica, inače dugogodišnjim operativcem zloglasnog AID-a, aktivno rade na zatiranju prava Hrvata na jednakopravnost u BiH i Federaciji BiH. Mehmedagić je bivši djelatnik UDBE, a za vrijeme rata organizirao je dolazak stranih mudžahedina u BiH, koji su počinili strašne zločine protiv Hrvata, posebno u Srednjoj Bosni.

Lažni procesi i lažni svjedoci

Mehmedagić je za vrijeme rata bio tjelohranitelj Alije Izetbegovića i postao je njihov osobni prijatelj, pa ga je Bakir na mjesto šefa OSA-e postavio ponajviše radi obiteljskih veza. Mehmedagićeva supruga je, zanimljivo, turbofolk pjevačica Amela Šehović, čije se fotografije, u izazovnim kupaćim kostimima, mogu pronaći i na internetu. Amela je svoj turbofolk repertoar i tijelo predstavljala i na koncertima u Hrvatskoj.

Ratna bošnjačka tajna služba AID, aktivna je kao u vrijeme rata i postaje sve jača. U BiH svi znaju da je AID organizirao ubojstvo generala HVO-a, Vlade Šantića, 1995. u Bihaću, te ubojstvo Joze Leutara, doministra policije 1999. u Sarajevu. AID je bio uključen i u operaciju rušenja Hercegovačke banke. Od rata pa do danas, AID je specijalizirao montiranje lažnih procesa i organiziranje lažnih svjedoka u optužbama protiv Hrvata za ratne zločine. AID je premrežen osobama povezanim i sa stranim službama islamskih država, posebno iranskih, pa čudi što to Amerikanci u BiH – šutke gledaju. Iako su Amerikanci, znajući za njegovu prošlost, bili oštro protiv imenovanja Osmana Mehmedagića, na pritisak Bakira Izetbegovića i Turske, on je ipak imenovan.

Bivši djelatnici AID-a, nakon dolaska Osmana Mehmedagića – Osmice, sve su jači unutar službene Obavještajno sigurnosne agencije, OSA-e. Osmica koristi OSA-u za ušutkavanje bošnjačke oporbe Bakiru Izetbegoviću, a OSA je posebno aktivna u montiranju kaznenih progona protiv Hrvata u BiH. Uz to, OSA-u koristi za kontrolu i zlouporabu BiH pravosuđa.

I prije samog imenovanja, znalo se da će jedna od glavnih zadaća Osmana Mehmedagića biti prevesti AID iz ilegale i uključiti ga u OSA-u, te onemogućiti bilo kakav pokušaj nastavka istraga o političkim ubojstvima u režiji AID-a i SDA, poput ubojstva Nedžada Ugljena ili Joze Leutara, kao i spriječiti istrage o suradnji bošnjačkih ekstremista s džihadistima i teroristima. Osman Mehmedagić i Bakir Izetbegović, osobno su optuživani kao organizatori ubojstva Nedžada Ugljena 1996. godine, koji se zamjerio – obitelji Izetbegović.

Osman Mehmedagić, izdanak je iranske obavještajne škole i intelektualno ne pretjerano nadaren, a u Bosni kažu i da je i – polupismen. Međutim, unatoč tome, uspio je upregnuti nekolicinu Hrvata, evidentno još više podkapacitiranih, koji promiču njegove i Bakirove planove unošenja razdora među hrvatski korpus u BiH.

Prvi i jedan od najvažnijih među njegovim „povjerljivim“ Hrvatima je Rade Ivančić, koji radi u OSA-i u Mostaru. Ovaj Duvnjak je u potpunosti odan šefu Mehmedagiću i često iz Mostara putuje u Sarajevu po Mehmedagićeve direktne instrukcije.

Reketarenje i ucjenjivanje…

Rade Ivančić je inače poznat po kriminalnim radnjama (o čemu su nedavno izvještavali i BiH mediji), te vezama s opskurnim političarima u RH, koje iskorištava po naputcima Osmana Mehmedagića.

Po Hercegovini već svi znaju kako Rade reketari i ucjenjuje poduzetnike. No, Mehmedagić mu je, znajući za njegov kriminal u službi, pružio zaštitu od stegovnog i kaznenog progona, a zauzvrat Rade poslušno izvršava zadaće kojima nanosi nesagledivu štetu interesima Hrvata u BiH.

Ivančić je i osobno aktivan u kaznenom progonu Hrvata, a posebno u podizanju optužnica i istraga protiv hrvatskih branitelja u BiH, vješto manipulirajući kako, eto, hrvatski politički predstavnici ništa ne rade na zaštiti hrvatskih branitelja. Naime, nakon što je netko od Hrvata optužen za ratne zločine, Rade Ivančić osobno ili preko posrednika poručuje optuženima kako ih je hrvatsko vodstvo u BiH izdalo i da im Bakir Izetbegović može više pomoći od Dragana Čovića, pa im se tako nudi za pomoć. Na taj način, ciljano, prema uputama iz vrha SDA, unosi razdor u hrvatski korpus, zastrašuje Hrvate kojima montiraju kaznene procese i unosi nepovjerenje Hrvata jednih prema drugima. Riječ je, zapravo, o poznatoj metodi UDBA-e, koju je još davno koristila kako bi razbila Hrvate u BiH.

Ima Rade Ivančić i u Hrvatskoj svoje pouzdanike koji, možda, i ne znajući za njegove tajne veze s bošnjačkim paraobavještajnim sustavom, šire njihove laži i po Hrvatskoj. Te osobe služe Radi Ivančiću i vrhu SDA i OSA-e (AID-a) kao „korisne budale“, koje za njih plasiraju laži nastale u bošnjačkoj paraobavještajnoj „kuhinji“, a protiv interesa Hrvata u BiH.

Sve aktivnosti Rade Ivančića, kojima nastoji prikazati kako, tobože, brani interese Hrvata u BiH, samo su dimna zavjesa njegovog šefa Osmana Mehmedagića, dok Ivančić svjesno sudjeluje u zločinu protiv hrvatskih interesa u BiH, za malo položaja i šaku škuda. Pritom koristi i svoje kolege i kolegice iz OSA-e, i to većinom Hrvat(ic)e.

Iako djeluje protiv interesa Hrvata u BiH i Hrvatske, zanimljivo je da je Ivančić prijavio prebivalište cijele svoje obitelji u Hrvatskoj, kako bi od Hrvatske dobivao socijalne i zdravstvene povlastice.

Radi Ivančiću nadređen je Zdravko Čutura, još jedna „prodana duša“ koju koristi šef OSA-e za progon hrvatskih branitelja u BiH. Čutura zna i dopušta Ivančiću njegov protuhrvatski rad, a čak ga pokriva i unaprjeđuje. Poznat u Hercegovini kao „ispičutura“, Čutura je još jedan od Hrvata kojeg šef OSA-e vješto koristi kombinirajući metodu „mrkve i batine“. S jedne strane ga ucjenjuje otkazom, a s druge ga drži na rukovodećoj poziciji.

Progon branitelja HVO-a i HV-a

Uz njih, i neki drugi djelatnici OSA-e aktivno rade za Mehmedagića, što zbog unitarnih političkih uvjerenja, što zbog ucjene. Po rođenju su Hrvati, imaju prebivališta i rodbinu u Hrvatskoj, a aktivno rade protiv hrvatskih interesa.

Poput Rade Ivančića i Zdravka Čuture, i Dragan Lukač je još jedan pouzdanik Bakira Izetbegovića i čovjek koji je prodao interese svog naroda za osobnu poziciju. Lukač je trenutno na čelu Federalne uprave policije. Kako ga je na to mjesto postavila SDA, Lukač im je beskrajno vjeran i svoju je sudbinu vezao uz njih. Iako se Lukača u BiH medijima spominjalo zbog korupcije i kriminala, nikakav postupak protiv njega neće biti pokrenut, jer uživa osobnu zaštitu Bakira Izetbegovića.

Lukač, naime, vraća dug Bakiru, pa u Federalnu policiju zapošljava isključivo Bošnjake, a sve istrage koje provodi federalna policija, usmjerava prema područjima koja većinski naseljavaju Hrvati. Bakiru, zbog svog hrvatskog podrijetla, služi kao „smokvin list“ kako bi se pokazalo da su Hrvati na visokim pozicijama, a zapravo za Bakira radi pouzdanije od bilo kojeg Bošnjaka.

Na kraju, postavlja se pitanje – zašto ovi, tobože, Hrvati, zaposleni u sigurnosnim institucijama BiH, svjesno rade protiv interesa svog naroda i opstanka Hrvata u BiH? Zašto svoju pažnju ne usmjere na istrage ubojstava Joze Leutara i Vlade Šantića ili ratnih zločina protiv Hrvata koje su počinili Bošnjaci? Zašto se ne brinu o rastu islamističkog ekstremizma u BiH i terorističkim napadima u Bugojnu i drugim mjestima u BiH? Zašto ne istražuju brojna ubojstva Hrvata-povratnika u BiH, poput ubojstava osmero povratnika u Travnik? Neki pak povezuju ubojstvo Joze Leutara s istragom koju je vodio zbog ubojstva tih povratnika. Kada se vidjelo da trag vodi do AID-a i vrha SDA, Leutar je – ubijen…

Naprotiv, umjesto obavljanja takvoga posla, oni po naputku rukovodstva SDA-a na čelu s Bakirom Izetbegovićem, rade isključivo na progonu branitelja HVO-a i HV-a, a usput se bave i reketarenjem bosansko-hercegovačkih poduzetnika Hrvata.

Prodavši se unitarističkoj i islamističkoj politici Bakira Izetbegovića, ovi, ali i još neki drugi Hrvati u sigurnosnim strukturama BiH, prodali su budućnost Hrvata u BiH koja je svakim danom sve neizvjesnija i ugroženija. Kao takvi, ostat će upamćeni u memoriji hrvatskog naroda u BiH.

Jer narod, uz svoje heroje, ne zaboravlja ni svoje izdajice…

Autor: Dnevno.ba
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.