Public Domain Pictures

Hrvat ilegalno prevozio migrante, uhićen u Sloveniji!

Autor: Hina

Protiv vozača je određen pritvor uz kaznenu prijavu

 Slovenska policija u petak je pritvorila 33-godišnjeg hrvatskog državljanina koji se sumnjiči za ilegalni prijevoz tridesetak ilegalnih migranata.

Prilikom kontrole vozila policija je u petak oko 2 sata u noći blizu mjesta Razkrižje na sjeveroistoku Slovenije zaustavila kombi  Peugeot Boxer hrvatskih registrskih oznaka za čijim je upravljačem bio 33-godišnji hrvatski državljanin, a u vozilu je otkriveno 30 stranaca, među kojima su i žene i djeca,  koji su nezakonito ustupili u državu, objavio je lokalni infoportal iz Murske Sobote, a potvrdila policijska uprava Ljutomer.

Iako su stranci zatečeni bez ikakvih dokumenata, utvrđeno je  da se radi o državljanima Irana, Pakistana, Afganistana, Kube, Turske i Alžira. Svi su nakon prvog informativnog razgovora s policijom zatražili azil, pa se postupak nad njima nastavlja.

Protiv vozača je određen pritvor uz kaznenu prijavu.

Prema podacima slovenske policije, to je drugi slučaj ilegalnog prijevoza stranaca iz trećih država koji je registriran u zadnje vrijeme. U nedjelju je uhićen 40-godišnji Rumunj koji je u vozilu s talijanskim registarskim pločicama preko Slovenije u Italiju pokušao prebaciti 12 Afganistanaca i dva indijska državljanina koji su u međuvremeno predani hrvatskim tijelima.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.