Zarko Basic/PIXSELL
Zarko Basic/PIXSELL

Hoće li kome zasmetati i ova izjava biskupa Komarice? ‘Katolicima dva i pol desetljeća zakinuta ljudska prava’

Autor: T. P.

Biskup Komarica je naglasio da se "nad brojnim vjernicima katolicima, ali i nad ne malim brojem drugih naših sugrađana, i dalje – više od dva i pol desetljeća – potvrđuje i učvršćuje u nebo vapijuća nepravda".

Banjolučki biskup Franjo Komarica u srijedu je na početku zasjedanja Biskupske konferencije BiH u Banjoj Luci upozorio da mnogi Hrvati katolici dva i pol desetljeća žive u nepravdi i da im se niječu osnovna ljudska prava, aludirajući pritom na položaj toga naroda u Republici Srpskoj od vremena rata naovamo, priopćeno je iz Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije BiH (KTA).

 Biskup Komarica je naglasio da se “nad brojnim vjernicima katolicima, ali i nad ne malim brojem drugih naših sugrađana, i dalje – više od dva i pol desetljeća – potvrđuje i učvršćuje u nebo vapijuća nepravda”. Dodao je da im se pritom oduzimaju osnovna ljudska prava poput “prava na vlastiti identitet, vlastiti rodni kraj – na djedovinu, na rad, na život dostojan čovjeka”.

>>> Biskup Komarica: ‘Mi smo ovdje Bleiburg. To je muka i to sam želio u Bleiburgu poručiti’

Predsjednik Biskupske konferencije BiH, sarajevski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, izjavio je da je zabrinut zbog vijesti o nastavku ratovanja i progonu kršćana širom svijeta, upozoravajući na njihov položaj u Siriji i na Istoku, kao i na dvoličnu politiku nekih zapadnih zemalja, piše KTA.

“Neke zemlje govore o miru, ali uporno šalju i prodaju oružje da se rat nastavlja i tako umnažaju mrtve, ranjene i prognane. Na žalost, ima puno hipokrizije u političkoj djelatnosti”, rekao je između ostalog kardinal Puljić.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI