Facebook

Glasnović nakon pokopa žrtava Hude jame: ‘Samo oko Maribora, Julijskoj krajini i Maceljskoj gori ima 20 Srebrenica’

Autor: T. P.

"Trag kostiju žrtava Jugo-komunizma proteže se od Austrije do bugarske granice", naglasio je Glasnović.

Državni vrh Republike Hrvatske posjetio je Maribor gdje su prisustvovali na komemoraciji dijela žrtava komunističkih zločina ekshumiranih iz stratišta Huda jama.

Podsjetimo, u napuštenom rudniku skriveni su ostatci oko 3000 žrtava komunističkih zločina. Godine 2009. otkriveni su prvi ostaci, dok ih se 27. listopada pokopalo 800, i to u zajedničkoj grobnici.

Na obilježavanju je prisustvovala i predsjednica RH. ”Došla sam se pokloniti svim Hrvatima i drugim žrtvama masovnih ubojstava komunističkog režima koncem Drugog svjetskog rata. Danas je dan kad ih se sjećamo u miru i s dostojanstvom. Povijesna istina se mora utvrditi jer je zalog za budućnost ”, kazala je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na mariborskom groblju Dobrova.

O čitavom događaju na svojem se Facebook profilu oglasio i Željko Glasnović uz nekoliko fotografija:

“Slovenija – najveće neobilježeno stratište u Europi – samo oko Maribora, Julijskoj krajini i Maceljskoj gori ima 20 Srebrenica.

Trag kostiju žrtava Jugo-komunizma proteže se od Austrije do bugarske granice.

Bez pravde i istine pomirenje je iluzija.




Knin je oslobođen, Zagreb je još pod okupacijom”, napisao je Glasnović.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.