Patrik Macek/PIXSELL

General Glasnović: Ja ću naprijed, a vi za mnom

Autor: Dnevno.hr

On je naglasio i to da slobodan čovjek može puno napraviti, a da bitka za prava hrvatskoga naroda još traje, i da ju moramo dobiti jer to dugujemo poginulim hrvatskim braniteljima i hrvatskim mučenicima.

Tribina: Pravda, Integritet, Prosvjetljenje održana u četvrtak, 1.rujna u Tomislavgradu na kojoj je general Željko Glasnović, nositelj Neovisne liste za XI izbornu jedinicu na rujanskim izborima za Sabor Republike Hrvatske okupila je veliki broj branitelja i građana u Hotelu “Tomislav”.

“Ja ću naprijed, a vi za mnom”. Upravo to je rekao general Glasnović ističući da se u punoj slobodi odlučio na samostalan izlazak na izbore jer kako kaže “Nisam mogao pasivno promatrati i klimati glavom, nisam takav čovjek”. Ne želim nikome biti smokvin list!

On je naglasio i to da slobodan čovjek može puno napraviti, a da bitka za prava hrvatskoga naroda još traje, i da ju moramo dobiti jer to dugujemo poginulim hrvatskim braniteljima i hrvatskim mučenicima.

Moram i Vama ovdje reći što mi je rekla bolničarka poginula 1993.godine na Oklanici kod Jablanice: “Glasnoviću da imam deset života dala bih ih za svoj narod, za svoj narod”.

Riječi su to koje su mi se duboko urezačle u pamćenje i koje me prate protekle 23 godine i znam da ona i svi koji svoje živote nisu žalili za svoj hrvatski narod i Domovinu zaslužuju da se mi danas u miru izborimo za prava hrvatskoga čovjeka u BiH i dijaspori. Prioritetna zadaća nam je stvaranje pravne države u Hrvatskoj da to bude Hrvatska država, a ne ova kvazi demokracija, jer bez toga nema pretpostavke da vi ostanete ovdje, jer ako vas nema ovdje Hrvatska nema strateške dubine, jer to je isti narod podijeljen umjetnom granicom.

“Ja ću biti vaš glas u Saboru republike Hrvatske” i zastupati vaša prava, jer moj hrvatski narod u Bosni i Hercegovini to zaslužuje, poručio je general.

“Prioritet mog djelovanja u Hrvatskom saboru će biti, ako Bog da: izjednačavanje prava HVO-a i HV-a, vraćanje i uvezivanje dijaspore u politički i ekonomski život, vraćanje kvote zastupnika dijaspore na 12, dopisno glasovanje, rješavanje cjelokupne problematike Hrvata u Bosni i Hercegovini.




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.