Screenshot

Eksplozija granate u kosovskome parlamentu

Autor: I.G.

Zgrada kosovskoga parlamenta oštećena je sinoć u eksploziji, objavila je državna televizija RTK.

U eksploziji granate pogođen je drugi kat zgrade koja je u vrijeme napada bila prazna, navodi se prema podacima policije u televizijskome izvješću.

Nekoliko sati prije toga, premijer Isa Mustafa proslijedio je kontroverzan granični sporazum s Crnom Gorom na raspravu u skupštinu.

Nacionalistička oporba oštro se protivi sporazumu.

Proteklih nekoliko godina oporba je u nekoliko navrata ispalila suzavac u parlamentu i održavala ulične prosvjede u pokušaju da blokira granični sporazum zajedno s dogovorom o proširenim pravima srpske manjine.

Kosovo, najmlađa europska država i bivša srpska pokrajina s većinskim albanskim stanovništvom, nemirno je područje opterećeno problemima, od raširene korupcije do etničkih napetosti i nezadovoljstva nezaposlenih, unatoč milijardama dolara koje je EU i međunarodna zajednica utrošila u misije pomoći.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.