wikipedia.org

Državljanin BiH optužen zbog pomaganja ISIL-u: Pružao im financijsku i logističku potporu!

Autor: dnevno.hr

Davao im je različite iznose novca te podijelio više od 10. 000 eura, kao i terensko motorno vozilo, a jedno vrijeme je bio angažiran i na poslovima kuhara za pripadnike vojnih formacija „ISIL-a

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv 57-godišnjeg državljanina BiH i Austrije zbog odlaska u Siriju i sudjelovanja u aktivnostima „Islamske države“.

“Optuženi se tereti da od rujna  2013. pa do polovine 2015. godine, iz Republike Austrije više puta odlazio na područje Sirije gdje je pružao financijsku i logističku potporu pripadnicima terorističke organizacije tzv.“ISIL-a“, koja djeluje na području Sirije i Iraka, a koja je 2013. godine, od strane UN-a proglašena terorističkom organizacijom.

 Davao im je različite iznose novca te podijelio više od 10. 000 eura, kao i terensko motorno vozilo, a jedno vrijeme je bio angažiran i na poslovima kuhara za pripadnike vojnih formacija „ISIL-a“ a čime je počinio krivično djelo Organiziranje terorističke skupine, piše dnevni Avaz.

Optužnica će, zajedno sa dokaznim materijalom biti proslijeđena Sudu BiH, navodi se u saopćenju Tužiteljstv9o  BiH.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.